En toen was ik in eens alleen thuis het weekend en gingen me plannen niet door.
Het enige wat ik morgen nog te doen heb was mijn Quadruple overhevelen voor na vergisting.
En daar begon het spontane van dit bier, ...
Wat als ik nu eens een vers wort maak en deze op de gistkoek van de Quadruple laat lopen, bergen met levende gist lijkt me.
Mijn plan is een Sterke Blonde te maken van 1.070 SG met 60% pils, 20% tarwe en 20% suiker of suikersiroop.
De gist is zelf opgekweekte Westmalle, dus het zou een tripel achtige kunnen worden.
Cascade single hop tot ongeveer 30 IBU en ik speel met de gedachte om 1gr per liter bittere sinasappelschillen te doen,
De gistingsemmer is natuurlijk "vies" van de krausen van het vorige bier, kan ik nou toch de wort er zo in laten lopen?
Nu gebeurt er toch ook niks mee dus nog een ronde zou mijns inziens niet uitmaken, maar misschien zit ik hierwel flink mis.