Technieken

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

News

  • ik heb sinds kort een nieuwe kveik in mijn gistbank namelijk de oslo kveik van Bootleg Biology.
    Iemand al met deze kveik gewerkt? Hij zou ideaal zijn om pseudo lagers te maken, ik ben alvast benieuwd.

    zijn hier forumleden die regelmatig een lager brouwen? Ik kan wel wat tips gebruiken voor het ontwikkelen van een recept om deze kveik te gebruiken in een pseudo lager. Ik brouw namelijk zo goed als nooit een echte Lager.
    zie link voor meer info over de kveik.
    https://bootlegbiology.com/product/oslo/

  • Dag Heren,


    Al tijden geleden dat ik hier nog ben geweest.

    Een tijdje geleden heeft mijn elektrische brouwketel het begeven. en sindsdien kriebelt het weer om een 3 pans installatie te bouwen.

    Ik heb ondertussen al een paar biervaten een kopje kleiner gemaakt, dus ik heb al ketels. maar ik zou er graag een paar kraantjes in monteren omdat dit natuurlijk altijd handig is. Gezien ik geen las apparatuur heb dacht ik van de gaan kijken naar een montage met koppelstukken. maar hoe kan ik dit zo goed mogelijk afdichten terwijl alles toch nog netjes waterdicht blijft en bestand blijft tegen de warmte?

    thx.

  • Gisteren eindelijk nog eens kunnen brouwen. Het is een simpel blond bier geworden met Southern Passion als hop. Het recept kan je hier vinden.


    De brouwdag is niet helemaal soepel verlopen. Er ging vanalles mis. Het begon bij de setup, ik had een nieuw systeem ontworpen voor de recirculatie van het wort bovenop de moutkorf. De flow van dit systeem bleef echter te hoog waardoor het graanbed steeds dichtsloeg en de filtering vast liep. Na wat "on the fly" aanpassingen kreeg ik het min of meer onder controle maar het systeem op zich is niet bruikbaar. Terug naar de tekentafel.

    Dan komt het beslag zelf : ik had zuurmout meegerekend in mijn recept om op die manier eens aan te zuren. Bij aanvang van het maischen bleef mijn pH echter heel hoog (5,9 pH), ik verstond er niets van (en heb wat gemommeld over wat een brolmout dat niet is) en ben maar beginnen aanzuren met melkzuur. Uiteindelijk heb ik op die manier het pH omlaag gekregen naar 5,4 . Wat blijkt : bij het afwegen van de hop voor de

  • Mijn doel voor dit jaar is de perfecte Witkap kloon te proberen brouwen. Ik woon hier op 500 meter van de brouwerij en het is ook een van mijn favoriete bieren om te drinken op terras.


    De gist ben ik al aan het opkweken uit twee flesjes. Weet er iemand de ideale temperaturen voor deze gist?


    Hierbij mijn recept.

    Ik heb al gelezen dat er maïsmeel in zit. Ik ga vlokken toevoegen. De lublin hop is als alternatief voor Saaz.


    BrouwHulp Recept uitdraai



    Basis

    Omschrijving//thWaarde//th

    Kenmerk//tdV//td//tr

    Naam recept//tdWitkap//td//tr

    Brouwdatum//td10/04/2020//td//tr

    Bierstijl//tdBlond//td//tr

    Volume//td14,4 l//td//tr

    Begin SG//td1,054 SG//td//tr

    Eind SG//td1,011 SG//td//tr

    Schijnbare vergistingsgraad//td79,6%//td//tr

    Alcoholgehalte//td5,6 vol.%//td//tr

    Berekende kleur (Morey)//td7 EBC//td//tr

    Berekende bitterheid (Tinseth)//td25 IBU//td//tr

    Brouwzaalrendement//td79,0 %//td//tr

    Kooktijd//td70 min.//td//tr

    //body


    Water en brouwzouten

    Hoeveelheid//thIngrediënt//th

    15,00 l//tdWater uit AAA Ninove//td//tr

    5,30 ml//td

Unread Threads

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Crossmyloof Brewery 50

      • stiaanke
    2. Berichten
      50
      Views
      2k
      50
    3. Serge

    1. oslo kveik 1

      • royalasgard
    2. Berichten
      1
      Views
      23
      1
    3. Serge

    1. kraan monteren in een ketel 5

      • peterg
    2. Berichten
      5
      Views
      52
      5
    3. peterg

    1. 3x mislukte batch (medicinaal?) 29

      • Minus
    2. Berichten
      29
      Views
      705
      29
    3. wimdm

    1. Sids saison 72

      • Sid
    2. Berichten
      72
      Views
      2.7k
      72
    3. w@lter