Algemene vragen en opmerkingen

Vragen over bier, brouwen of het forum die je elders niet kwijt kan.

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    1. Nu de IKEA dicht is... 15

      • Hanske
    2. Berichten
      15
      Views
      409
      15
    3. Dude

    1. vergistingskast 23

      • werner
    2. Berichten
      23
      Views
      492
      23
    3. walter

    1. Bottleneck 38

      • JensD
    2. Berichten
      38
      Views
      698
      38
    3. Ambibenderix

    1. Hopt.be ... doen ? 12

      • Filip64A
    2. Berichten
      12
      Views
      612
      12
    3. walter

    1. Bier met Brett bottelen 2

      • mariovdveen
    2. Berichten
      2
      Views
      155
      2
    3. mariovdveen

    1. Weizen - Coldcrashen of niet 6

      • JochenV
    2. Berichten
      6
      Views
      197
      6
    3. Tannhauser

    1. beveiliging site, blokkage door chrome 9

      • Chris XIII
    2. Berichten
      9
      Views
      300
      9
    3. jeroendv

    1. Tonkabonen 18

      • DRACONIAN
    2. Berichten
      18
      Views
      572
      18
    3. Dude

    1. Oude hop voor lambiek. 12

      • Tsa
      • Tsa
    2. Berichten
      12
      Views
      449
      12
    3. Tsa

    1. Betekent een hoger dan voorziene OG ook automatisch een hogere FG? 2

      • tontin
    2. Berichten
      2
      Views
      157
      2
    3. HermanH

    1. Maisch zak 18

      • Lepke
    2. Berichten
      18
      Views
      700
      18
    3. mbroek

    1. Betaalbare cct 41

      • blikstjinder
    2. Berichten
      41
      Views
      1.6k
      41
    3. Steinie

    1. Igloo cooler 21

      • Olaf
      • Olaf
    2. Berichten
      21
      Views
      788
      21
    3. HermanH

    1. Brouwinstallatie. 61

      • Ramgni
    2. Berichten
      61
      Views
      1.9k
      61
    3. walter

    1. Basismout en maischrendement 12

      • Ambibenderix
    2. Berichten
      12
      Views
      387
      12
    3. Tannhauser

    1. Helder wort en bier 88

      • walter
    2. Berichten
      88
      Views
      3.7k
      88
    3. blikstjinder

    1. Microbrouw opleiding Syntra Haasrode 4

      • Tsa
      • Tsa
    2. Berichten
      4
      Views
      290
      4
    3. walter

    1. Geuze Belle Vue 18

      • rockyberge
    2. Berichten
      18
      Views
      897
      18
    3. Koen Sels

    1. Clair/Clair-dik 4

      • Nederschelde
    2. Berichten
      4
      Views
      284
      4
    3. Nederschelde

    1. Bier bewaren en vriesweer 3

      • janmetdepet
    2. Berichten
      3
      Views
      229
      3
    3. pepito

    1. Probleem pomp 20

      • filibost
    2. Berichten
      20
      Views
      716
      20
    3. filibost

    1. Glazen spoelen of niet? 8

      • Jan Van Dijck
    2. Berichten
      8
      Views
      378
      8
    3. springerke

    1. "old school" methodes 13

      • peterg
    2. Berichten
      13
      Views
      453
      13
    3. walter

    1. Andere gist gebruikt dan de standaard. 5

      • VeDeBe
    2. Berichten
      5
      Views
      292
      5
    3. peterg

    1. Spelen met verschillende vergistingsgraden van Gist 3

      • Doubleaccount
    2. Berichten
      3
      Views
      234
      3
    3. pepito

    1. Te veel zuurstof? 3

      • t'schildertje
    2. Berichten
      3
      Views
      224
      3
    3. springerke

    1. Huurbrouwen 1

      • polletaal
    2. Berichten
      1
      Views
      282
      1
    3. Sledgehammer

    1. Welke koffiebonen te gebruiken in een stout. 19

      • Tsa
      • Tsa
    2. Berichten
      19
      Views
      1.1k
      19
    3. aatjebanaantje

    1. Gist 16

      • Marico
    2. Berichten
      16
      Views
      653
      16
    3. Marico

    1. Brewfather 15

      • Jo64
      • Jo64
    2. Berichten
      15
      Views
      533
      15
    3. Jo64

    1. Blow-off 11

      • Jo64
      • Jo64
    2. Berichten
      11
      Views
      681
      11
    3. Steinie

    1. Zwaar bier flesgist 3

      • JensD
    2. Berichten
      3
      Views
      369
      3
    3. Serge

    1. Aandrijfmotor 34

      • Maryseb
    2. Berichten
      34
      Views
      1.1k
      34
    3. Maryseb

    1. Struikelblok of muggezifting tijdens bottelen. 23

      • Rallinge
    2. Berichten
      23
      Views
      1.1k
      23
    3. Rallinge

    1. Draf of Bostel 37

      • Chris XIII
    2. Berichten
      37
      Views
      1.2k
      37
    3. walter

    1. hoe gaan jullie te werk in de keuze van wat je brouwt 28

      • peterg
    2. Berichten
      28
      Views
      1.4k
      28
    3. Rudy M

    1. 1/2" RVS kraantje 3

      • wimdm
    2. Berichten
      3
      Views
      234
      3
    3. HermanH

    1. waterslot 30

      • gijs
      • gijs
    2. Berichten
      30
      Views
      1.2k
      30
    3. walter

    1. Plaato klep 32

      • DLNDOG
    2. Berichten
      32
      Views
      1.1k
      32
    3. DLNDOG

    1. Biergist in pizzadeeg 9

      • guidomarree
    2. Berichten
      9
      Views
      555
      9
    3. walter

    1. Korting bij Brouwland 6

      • pepito
    2. Berichten
      6
      Views
      565
      6
    3. wimdm

    1. Over het muurtje kijken: Vlaams en Nederlands hobbybrouwforum 84

      • Koen Sels
    2. Berichten
      84
      Views
      7k
      84
    3. MartinHo64

    1. GrowlerWerks uKeg

      • Tsa
      • Tsa
    2. Berichten
      0
      Views
      169
    1. Brexit en gevolgen voor aankopen in de UK na 31 dec 2

      • Serge
    2. Berichten
      2
      Views
      285
      2
    3. walter

    1. Verband haver en high krausen 4

      • JensD
    2. Berichten
      4
      Views
      401
      4
    3. Serge

    1. Wat te doen 91

      • gijs
      • gijs
    2. Berichten
      91
      Views
      4.5k
      91
    3. walter

    1. Ervaringen met cursus bierbrouwen 18

      • MILM
      • MILM
    2. Berichten
      18
      Views
      4.5k
      18
    3. Rodesch

    1. edX Free online Cours "Beer: the science of brewing" door KU leuven 46

      • Serge
    2. Berichten
      46
      Views
      3.6k
      46
    3. aatjebanaantje

    1. Laag op gistend wort 8

      • HerrMayer
    2. Berichten
      8
      Views
      512
      8
    3. HerrMayer

    1. Lambiek blenden 12

      • Antony
    2. Berichten
      12
      Views
      757
      12
    3. HermanH

Display Options

News

  • Ik heb de Grainfather G30 en gebruik de brewfather app. Die stuurt het recept door vanuit mijn computer naar de grainfather.


    Bij mijn laatste brouw bleef de indicatie van de temperatuur op de grainfather "hangen". ttz, hij verwarmde gewoon verder door maar de temperatuuraanduiding klopte niet. Remedie: Uitgetrokken, opnieuw opgestart en recept weer van de computer naar de grainfather gestuurd. Ik moest het een paar keer herhalen voor het goed werkte.


    Heeft er iemand ook al problemen gehad met de grainfather G30?

  • Mijn berekende water en mout volume in grandfather klopte niet bij de laatste brouwdag.


    Ik had 25,40 liter maishwater en 7,3 kg mout. Volgens de grainfather app moest ik aan 30,28 liter komen, net binnen het bereik van mijn grainfather. In de praktijk was het eerder 32 liter. Heel vervelend, want als de pomp dan aanzet, gaat er wort circuleren via de gaatjes waar je de hendel insteekt om de mand uit het vat te heffen.


    Ik weet niet waar ik die berekening moet bijstellen om een juist volume water en mout te hebben. Iemand een idee?

  • Recept in navolging van dit topic.
    Op aanraden van Steinie toch maar eens die Philly Sour uittesten van Lallemand. Met Brett gaan experimenteren zonder voldoende voorkennis of het juiste materiaal gaan we toch maar niet doen ;-) ...
    Ik ga voor een 'eenvoudig' receptje om de gistsmaak op de voorgrond te laten treden.
    Ook de hoppen zijn neutraal en we gaan niet te hoog in IBU's om dezelfde reden.
    Nog opmerkingen? ;-) ...

    BrouwHulp Recept uitdraai



    Basis

    Omschrijving//thWaarde//th

    Kenmerk//td027//td//tr

    Naam recept//tdZonde Zuur #1//td//tr

    Brouwdatum//td15/05/2021//td//tr

    Bierstijl//tdBlond//td//tr

    Volume//td47,4 l//td//tr

    Begin SG//td1,063 SG//td//tr

    Berekende kleur (Morey)//td8 EBC//td//tr

    Berekende bitterheid (Tinseth)//td21 IBU//td//tr

    Brouwzaalrendement//td80,0 %//td//tr

    Kooktijd//td60 min.//td//tr


    Water en brouwzouten

    Hoeveelheid//thIngrediënt//th

    35,00 l//tdWater uit Gr. Braamstraat + 0,50 g/10l Antioxin SBT//td//tr

    1,50 g//tdCaSO4//td//tr

    9,50 ml//tdMelkzuur//td//tr

    27,61 l//tdSpoelwater//td//tr


    Waterprofiel

  • Hallo iedereen.


    In de loop van deze week hoop een nieuw brouwsel te kunnen maken.

    Met de eerste twee brouwsels heb ik nog geen rekening gehouden met de ph.


    Maar met het volgende recept wil ik het wel eens proberen.

    Ik heb de waardes (van het leidingwater bekomen van de Watergroep) in de brewfather app ingegeven.


    Alleen is het nog Chinees voor me om te begrijpen wat ik moet doen om de waardes aan te passen.

    Mijn leidingwater heeft een ph van 5,97.


    Hieronder een printscreen van de app.

    Kan iemand me wegwijs maken ?


    Alvast

    bedankt.

Unread Threads

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Speidel BM 50 Profielinstellingen in de BrewfatherApp 7

      • JohnDQR
    2. Berichten
      7
      Views
      171
      7
    3. Serge

    1. Hoeveel mout gebruiken 20

      • MarkDK
    2. Berichten
      20
      Views
      706
      20
    3. MarkDK

    1. Brewfather aanpassen waarder ph 15

      • Ramgni
    2. Berichten
      15
      Views
      176
      15
    3. Tannhauser

    1. Grainfather G30 probleem 2

      • Jef Verbeelen
    2. Berichten
      2
      Views
      45
      2
    3. Jef Verbeelen

    1. Donker en zoet 8

      • Woodturner
    2. Berichten
      8
      Views
      199
      8
    3. Serge