Algemene vragen en opmerkingen

Vragen over bier, brouwen of het forum die je elders niet kwijt kan.

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    1. Kwaliteit van koolzuurgas 17

      • Koen Sels
    2. Berichten
      17
      Views
      1.5k
      17
    3. Koen Sels

    1. Ongedierte in hop 13

      • Tsa
      • Tsa
    2. Berichten
      13
      Views
      424
      13
    3. Serge

    1. Het grote Webwinkels topic 22

      • walter
    2. Berichten
      22
      Views
      1.6k
      22
    3. walter

    1. Kwaliteit Ali express 14

      • Olaf
      • Olaf
    2. Berichten
      14
      Views
      439
      14
    3. Jeroen76

    1. Opslag emmers 2

      • Tsa
      • Tsa
    2. Berichten
      2
      Views
      111
      2
    3. Tsa

    1. SG waarde na het maïschen 3

      • Guy
      • Guy
    2. Berichten
      3
      Views
      245
      3
    3. JaapW

    1. Zelf hop kweken 19

      • Guy
      • Guy
    2. Berichten
      19
      Views
      431
      19
    3. janmetdepet

    1. Bier leren proeven 72

      • Zilvervos
    2. Berichten
      72
      Views
      1.7k
      72
    3. HermanH

    1. gas of elektrisch? 24

      • Sander Decock
    2. Berichten
      24
      Views
      641
      24
    3. peterg

    1. Hoe vaak brouwen jullie? 33

      • Bloody
    2. Berichten
      33
      Views
      862
      33
    3. peterg

    1. Scover: persoonlijk bieradvies 1

      • Koen Sels
    2. Berichten
      1
      Views
      105
      1
    3. HermanH

    1. Winkels in Belgie 5

      • Brichard
    2. Berichten
      5
      Views
      493
      5
    3. MartinHo64

    1. Brew-ing.net 26

      • Brew-ing
    2. Berichten
      26
      Views
      1.2k
      26
    3. Dude

    1. Roggemout 2

      • Ed Ijtsma
    2. Berichten
      2
      Views
      212
      2
    3. mbroek

    1. CALCIUMCHLORIDE 33% bijna vervallen. 20

      • wimdm
    2. Berichten
      20
      Views
      911
      20
    3. Leo

    1. bier stachelen 12

      • Colemont
    2. Berichten
      12
      Views
      872
      12
    3. Tannhauser

    1. Jouw eerste brouwervaring als (hobby)brouwer 12

      • Dude
      • Dude
    2. Berichten
      12
      Views
      561
      12
    3. Kassuul

    1. saaz en goldings 8

      • Colemont
    2. Berichten
      8
      Views
      397
      8
    3. Tannhauser

    1. Bottelen in doorzichtige fles 11

      • guidomarree
    2. Berichten
      11
      Views
      593
      11
    3. Hanske

    1. Nu de IKEA dicht is... 15

      • Hanske
    2. Berichten
      15
      Views
      1.1k
      15
    3. Dude

    1. vergistingskast 23

      • werner
    2. Berichten
      23
      Views
      986
      23
    3. walter

    1. Bottleneck 38

      • JensD
    2. Berichten
      38
      Views
      1.5k
      38
    3. Ambibenderix

    1. Hopt.be ... doen ? 12

      • Filip64A
    2. Berichten
      12
      Views
      945
      12
    3. walter

    1. Bier met Brett bottelen 2

      • mariovdveen
    2. Berichten
      2
      Views
      322
      2
    3. mariovdveen

    1. Weizen - Coldcrashen of niet 6

      • JochenV
    2. Berichten
      6
      Views
      390
      6
    3. Tannhauser

    1. beveiliging site, blokkage door chrome 9

      • Chris XIII
    2. Berichten
      9
      Views
      604
      9
    3. jeroendv

    1. Tonkabonen 18

      • DRACONIAN
    2. Berichten
      18
      Views
      1.1k
      18
    3. Dude

    1. Oude hop voor lambiek. 12

      • Tsa
      • Tsa
    2. Berichten
      12
      Views
      852
      12
    3. Tsa

    1. Betekent een hoger dan voorziene OG ook automatisch een hogere FG? 2

      • tontin
    2. Berichten
      2
      Views
      260
      2
    3. HermanH

    1. Maisch zak 18

      • Lepke
    2. Berichten
      18
      Views
      1.3k
      18
    3. mbroek

    1. Betaalbare cct 41

      • blikstjinder
    2. Berichten
      41
      Views
      2.3k
      41
    3. Steinie

    1. Igloo cooler 21

      • Olaf
      • Olaf
    2. Berichten
      21
      Views
      1.2k
      21
    3. HermanH

    1. Brouwinstallatie. 61

      • Ramgni
    2. Berichten
      61
      Views
      3.3k
      61
    3. walter

    1. Basismout en maischrendement 12

      • Ambibenderix
    2. Berichten
      12
      Views
      547
      12
    3. Tannhauser

    1. Helder wort en bier 88

      • walter
    2. Berichten
      88
      Views
      4.9k
      88
    3. blikstjinder

    1. Microbrouw opleiding Syntra Haasrode 4

      • Tsa
      • Tsa
    2. Berichten
      4
      Views
      544
      4
    3. walter

    1. Geuze Belle Vue 18

      • rockyberge
    2. Berichten
      18
      Views
      1.3k
      18
    3. Koen Sels

    1. Clair/Clair-dik 4

      • Nederschelde
    2. Berichten
      4
      Views
      409
      4
    3. Nederschelde

    1. Bier bewaren en vriesweer 3

      • janmetdepet
    2. Berichten
      3
      Views
      325
      3
    3. pepito

    1. Probleem pomp 20

      • filibost
    2. Berichten
      20
      Views
      922
      20
    3. filibost

    1. Glazen spoelen of niet? 8

      • Jan Van Dijck
    2. Berichten
      8
      Views
      510
      8
    3. springerke

    1. "old school" methodes 13

      • peterg
    2. Berichten
      13
      Views
      652
      13
    3. walter

    1. Andere gist gebruikt dan de standaard. 5

      • VeDeBe
    2. Berichten
      5
      Views
      395
      5
    3. peterg

    1. Spelen met verschillende vergistingsgraden van Gist 3

      • Doubleaccount
    2. Berichten
      3
      Views
      347
      3
    3. pepito

    1. Te veel zuurstof? 3

      • t'schildertje
    2. Berichten
      3
      Views
      328
      3
    3. springerke

    1. Huurbrouwen 1

      • polletaal
    2. Berichten
      1
      Views
      390
      1
    3. Sledgehammer

    1. Welke koffiebonen te gebruiken in een stout. 19

      • Tsa
      • Tsa
    2. Berichten
      19
      Views
      1.4k
      19
    3. aatjebanaantje

    1. Gist 16

      • Marico
    2. Berichten
      16
      Views
      906
      16
    3. Marico

    1. Brewfather 15

      • Jo64
      • Jo64
    2. Berichten
      15
      Views
      898
      15
    3. Jo64

    1. Blow-off 11

      • Jo64
      • Jo64
    2. Berichten
      11
      Views
      1.1k
      11
    3. Steinie

Display Options

News

  • Morgen nog eens een Duveltje brouwen.


    BrouwHulp Recept uitdraai


    Basis

    Naam recept: //tdDuvel kloon (originele hopping)//td//tr

    Brouwdatum: //td28-09-2021//td//tr

    Bierstijl: //tdSterke Blonde//td//tr

    Volume: //td57,0 l//td//tr

    Begin SG: //td1,066 SG//td//tr

    Berekende kleur (Morey): //td7 EBC//td//tr

    Berekende bitterheid (Tinseth): //td33 IBU//td//tr

    Brouwhulp Brouwzaalrendement: //td79,0 %//td//tr

    Kooktijd: //td70 min.//td//tr


    Water en brouwzouten

    35,00 l //tdMaisch water//td//tr

    3,10 ml //tdFosforzuur//td//tr

    1,70 g //tdNaCl//td//tr

    40,85 l //tdSpoelwater//td//tr


    Waterprofiel behandeld water

    Ca 62 mg/l, //thMg 7 mg/l, //thNa 33 mg/l, //thHCO3 110 mg/l, //thCl 66 mg/l, //thSO4 74 mg/l //th



    Vergistbare ingrediënten

    10,00 kg //td

  • Ik zit te denken aan een eigen micro brouwerij, kleinschalig in de kelder. Muren zijn geverfde beten, vloer is ook gevlinderde beton en plafond (max 2 m hoog) is de onderkant van betonnen welfsels wat nog wel eens af en toe korreltjes lost . Iemand tips waar ik iets kan vinden wat wel of niet mag? Om volgens FAVV te mogen brouwen. Die plafond baart me wat zorgen, een soort pleister ertegen, of platen, of verf.. wie zal het zeggen. Alle tips zijn welkom. Vind niet meteen leer info. Vroeg me trouwens af als het FAVV geen advies rondjes doet bij startende ondernemers om op weg te helpen?

  • Hallo brouwers,


    Momenteel staat mijn starter al meer dan 12 uur te gisten.

    Bij het vergisten van het brouwsel wil ik de gist via een blowoff topcroppen voor een volgend brouwsel omdat deze zo bekend staat voor zijn heftig schuimen.

    Nu schuimt die starter nauwelijks of zeg maar niets =O.

    Mijn vorige twee starters (wyeast 1214 en 3522) schuimde wel hevig tijdens het maken van de starter (ook tijdens de eigenlijke vergisting).

    Ik maak mijn starters altijd op een roerplaat met continue beluchten. Deze keer enkel een tikkeltje voedingszout toegevoegd naast de gebruikelijke dosis cervomyces.

    Nog iemand ervaring met deze gist en zijn schuimbaarheid ?

    Ik begin te twijfelen of dat topcropen wel gaat lukken. Had het vrije volume in gistvat al wat groter gemaakt maar misschien mag het dan toch wat voller.


    Groeten

Unread Threads

    1. Title
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Tijd voor nog eens een Duveltje 22

      • Serge
    2. Berichten
      22
      Views
      304
      22
    3. Tannhauser

    1. De Link Database 2

      • walter
    2. Berichten
      2
      Views
      309
      2
    3. aatjebanaantje

    1. Target hop 2

      • Bier Wilie
    2. Berichten
      2
      Views
      117
      2
    3. geertt

    1. Grainfather G40 en S40 3

      • Dude
    2. Berichten
      3
      Views
      100
      3
    3. Hanske

    1. KVASS 28

      • Wimgoris
    2. Berichten
      28
      Views
      2.9k
      28
    3. walter