Boeken en websites

Over brouwboeken, interessante documenten, links en websites

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    1. Microbiologie in de brouwerij 1

      • Loetsj
    2. Berichten
      1
      Views
      514
      1
    3. Serge

    1. Crossmyloof Brewery 27

      • stiaanke
    2. Berichten
      27
      Views
      1.4k
      27
    3. stiaanke

    1. bier brouwen voor starters 15

      • Tom
      • Tom
    2. Berichten
      15
      Views
      2.1k
      15
    3. Franki

    1. Bij voldoende belangstelling: HERDRUK Baetslé - De Praktijkbrouwer 11

      • Serge
    2. Berichten
      11
      Views
      2.1k
      11
    3. Serge

    1. brouw magazine 8

      • Koen_VR
    2. Berichten
      8
      Views
      1.4k
      8
    3. janmetdepet

    1. Goldiner & Klemann tabel

      • w@lter
    2. Berichten
      0
      Views
      841
    1. Brouw TV - alle episodes 5

      • w@lter
    2. Berichten
      5
      Views
      689
      5
    3. w@lter

    1. De geheimen der wijnen, liqueuren en bieren, een zeer oud boek over het brouwen van bier. 4

      • w@lter
    2. Berichten
      4
      Views
      599
      4
    3. w@lter

    1. Clubblad 't Wort Wat : Smaakafwijkingen 1

      • D_Reamzzz
    2. Berichten
      1
      Views
      470
      1
    3. Breugel

    1. Brouw! 13

      • Koen_VR
    2. Berichten
      13
      Views
      1.4k
      13
    3. mbroek

    1. Belgisch bier geproefd 9

      • aatjebanaantje
    2. Berichten
      9
      Views
      1.3k
      9
    3. w@lter

    1. Gist stamboom ontrafeld naar de commercieel verkrijgbare gisten van Whitlabs 1

      • Serge
    2. Berichten
      1
      Views
      657
      1
    3. Seed7

    1. oude boeken, L'Art de Brasser 6

      • Eskil
    2. Berichten
      6
      Views
      710
      6
    3. Eskil

    1. BeerSmith "Home and Beer Brewing Podcast" 8

      • Serge
    2. Berichten
      8
      Views
      829
      8
    3. w@lter

    1. The complete joy of homebrewing, Charlie Papazian 4

      • w@lter
    2. Berichten
      4
      Views
      652
      4
    3. w@lter

    1. Bier & brouw lectuur 20

      • WouterForPresident
    2. Berichten
      20
      Views
      2.1k
      20
    3. w@lter

    1. Recepten 3

      • springerke
    2. Berichten
      3
      Views
      731
      3
    3. w@lter

    1. Brouwen en pH - enkele interessante links 6

      • w@lter
    2. Berichten
      6
      Views
      757
      6
    3. w@lter

    1. The hops list - J. Healey 11

      • w@lter
    2. Berichten
      11
      Views
      1.1k
      11
    3. Gert

    1. Brouwboek 'Brouwen' 2

      • Koen_VR
    2. Berichten
      2
      Views
      637
      2
    3. w@lter

Display Options

News

  • Volgend weekend zoek ik een porter te brouwen. Qua volume zou er +- 55 liter naar het gistvat gaan, het maximum volume van dat gistvat is +- 65 liter. Ik zou zowieso gebruik maken van een blowoff. Op de site van brouwland vond ik schuimstop van Vinoferm. (https://www.brouwland.com/nl/o…-100-ml?gaCategory=search).


    De gebruiksaanwijzing van die schuimstop raadt "enkele druppel per liter" aan. Hebben jullie al ervaring met schuimstop? En zoja, wat is jullie dosage?


    Alvast bedankt!

  • Komende zaterdag nog eens in de pot (GF) "roeren", ging eerder zijn, doch de opkweek van de OYL-033 is wat uitgesteld en moet mooi uitgezakt zijn daar ik geen andere wort in mijn bier wil dan deze met de Viking "zero" mout. Is een testbrouw om een low ox. biertje te brouwen (als dat al kan in een GF) zonder andere additieven. Laag(?) alcoholisch met en simpele mout- en hopstort. Ben benieuwd, komt na de gisting op keg en wordt onder tegendruk gebotteld, dus vanaf begin gisting tot op fles geen zuurstofinslag meer. Zal snel op keg zitten want de gist schijnt een fel beestje te zijn. Ook leuk om weten is dat ik met mijn "nieuwe" (of is 't nu propere...? :whistling:) platenkoeler eens ga kunnen koelen.... 8o


    BROUWPLANNER RAPPORT - Datum Export: 26/03/2020

    Naam van het bier : Viking Zero

    Type van het bier : Type A

    Brouwvolume : 23 liter

    Extractie-efficiëntie : 68%

    Voorspelling begindensiteit : 1052,0

  • Hallokes,


    bij de aanschaf van mijn easybrew 30 zat er uiteraard een spiraalkoeler bij. Op zich koelt dat ding wel goed, maar volgens mij haal ik er niet het goede rendement uit. Ik merk dat de ringen op elkaar liggen. Zou het niet beter zijn dat deze NIET op elkaar liggen, waardoor er meer contact is met het te koelen wort? Mogelijk is dit een domme vraag, maar niet geschoten is altijd mis natuurlijk.


    Alvast bedankt

Unread Threads

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Lente in zicht, tijd voor een Sels White 10

      • Koen Sels
    2. Berichten
      10
      Views
      312
      10
    3. Koen Sels

    1. Biegel donker 14

      • Sid
    2. Berichten
      14
      Views
      608
      14
    3. Sid

    1. Blond: Viking "zero" malt... 12

      • HermanH
    2. Berichten
      12
      Views
      278
      12
    3. HermanH

    1. Gebruik van schuimstop 2

      • bart88
    2. Berichten
      2
      Views
      69
      2
    3. HermanH

    1. Dubbel met een twist probeersel 9

      • Icebeard
    2. Berichten
      9
      Views
      379
      9
    3. mbroek