Boeken en websites

Over brouwboeken, interessante documenten, links en websites

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    1. Brouwers om te volgen op Youtube. 23

      • BenjaminVlissingen
    2. Berichten
      23
      Views
      1k
      23
    3. heyudude

    1. Zojuist wat leesvoer opgehaald! 20

      • Hanske
    2. Berichten
      20
      Views
      555
      20
    3. w@lter

    1. Crossmyloof Brewery 98

      • stiaanke
    2. Berichten
      98
      Views
      4.1k
      98
    3. HermanH

    1. Scott Janish kloon recepten 4

      • JensD
    2. Berichten
      4
      Views
      520
      4
    3. aatjebanaantje

    1. brouw magazine's 9

      • Larsvh
    2. Berichten
      9
      Views
      827
      9
    3. Harmonics

    1. Microbiologie in de brouwerij 1

      • Loetsj
    2. Berichten
      1
      Views
      663
      1
    3. Serge

    1. bier brouwen voor starters 15

      • Tom
      • Tom
    2. Berichten
      15
      Views
      2.5k
      15
    3. Franki

    1. Bij voldoende belangstelling: HERDRUK Baetslé - De Praktijkbrouwer 11

      • Serge
    2. Berichten
      11
      Views
      3k
      11
    3. Serge

    1. brouw magazine 8

      • Koen_VR
    2. Berichten
      8
      Views
      1.6k
      8
    3. janmetdepet

    1. Goldiner & Klemann tabel

      • w@lter
    2. Berichten
      0
      Views
      975
    1. Brouw TV - alle episodes 5

      • w@lter
    2. Berichten
      5
      Views
      926
      5
    3. w@lter

    1. De geheimen der wijnen, liqueuren en bieren, een zeer oud boek over het brouwen van bier. 4

      • w@lter
    2. Berichten
      4
      Views
      743
      4
    3. w@lter

    1. Clubblad 't Wort Wat : Smaakafwijkingen 1

      • D_Reamzzz
    2. Berichten
      1
      Views
      577
      1
    3. Breugel

    1. Brouw! 13

      • Koen_VR
    2. Berichten
      13
      Views
      1.8k
      13
    3. mbroek

    1. Belgisch bier geproefd 9

      • aatjebanaantje
    2. Berichten
      9
      Views
      1.6k
      9
    3. w@lter

    1. Gist stamboom ontrafeld naar de commercieel verkrijgbare gisten van Whitlabs 1

      • Serge
    2. Berichten
      1
      Views
      765
      1
    3. Seed7

    1. oude boeken, L'Art de Brasser 6

      • Eskil
    2. Berichten
      6
      Views
      897
      6
    3. Eskil

    1. BeerSmith "Home and Beer Brewing Podcast" 8

      • Serge
    2. Berichten
      8
      Views
      1k
      8
    3. w@lter

    1. The complete joy of homebrewing, Charlie Papazian 4

      • w@lter
    2. Berichten
      4
      Views
      787
      4
    3. w@lter

    1. Bier & brouw lectuur 20

      • WouterForPresident
    2. Berichten
      20
      Views
      2.6k
      20
    3. w@lter

    1. Recepten 3

      • springerke
    2. Berichten
      3
      Views
      871
      3
    3. w@lter

    1. Brouwen en pH - enkele interessante links 6

      • w@lter
    2. Berichten
      6
      Views
      927
      6
    3. w@lter

    1. The hops list - J. Healey 11

      • w@lter
    2. Berichten
      11
      Views
      1.5k
      11
    3. Gert

    1. Brouwboek 'Brouwen' 2

      • Koen_VR
    2. Berichten
      2
      Views
      734
      2
    3. w@lter

    1. Brewdog Recipe catalogus 7

      • bmattijs
    2. Berichten
      7
      Views
      1k
      7
    3. Steinie

    1. Conversie tussen eenheden : SG - BRIX - PLATO 7

      • w@lter
    2. Berichten
      7
      Views
      1.2k
      7
    3. w@lter

    1. Presentatie belang van pH bij 't brouwen Brouwland 04/06/17 door Jacques Bertens 1

      • Orlando
    2. Berichten
      1
      Views
      460
      1
    3. w@lter

    1. DIY Dog (alle BrewDog recepten!) 16

      • lennert1
    2. Berichten
      16
      Views
      3k
      16
    3. Marco

    1. Eiken vaten aan spot prijs? Ga op vakantie naar Kroatie 26

      • Serge
    2. Berichten
      26
      Views
      4.7k
      26
    3. tomverbrug

    1. Interessant artikel over brouwen door middel van cavitatie 1

      • adhd-brouwerke
    2. Berichten
      1
      Views
      763
      1
    3. adhd-brouwerke

    1. Smaak afwijkingen en hun oorzaak 1

      • Serge
    2. Berichten
      1
      Views
      568
      1
    3. w@lter

    1. startkit 7

      • springerke
    2. Berichten
      7
      Views
      1.3k
      7
    3. springerke

    1. een bierboek voor vaderdag! 8

      • Koen_VR
    2. Berichten
      8
      Views
      969
      8
    3. Wilhelm Von Duck

    1. Interessante site met informatie over hoppen 1

      • w@lter
    2. Berichten
      1
      Views
      632
      1
    3. maateke

    1. Brew like a monk - Stan Hieronymus 7

      • Bram
      • Bram
    2. Berichten
      7
      Views
      2k
      7
    3. Bram

    1. Gratis biermagazine 1

      • Ronnie
    2. Berichten
      1
      Views
      652
      1
    3. w@lter

    1. kopen op internet 9

      • springerke
    2. Berichten
      9
      Views
      1.3k
      9
    3. springerke

    1. e-books Mastring Homebrew 29

      • Orlando
    2. Berichten
      29
      Views
      3.9k
      29
    3. w@lter

    1. Jef Van Den Steen 4

      • JanLeMercier
    2. Berichten
      4
      Views
      1.2k
      4
    3. ddk1965

    1. Boeken over bier brouwen : een overzicht 1

      • w@lter
    2. Berichten
      1
      Views
      736
      1
    3. Ronnie

Display Options

News

  • Groot inox vat (oorspronkelijk melkvat) met menger. Capaciteit 430 l. Merk Alfa-Laval.
    Propere staat!
    Nog om te bouwen tot brouwketel. Dat was hier de bedoeling maar wegens tijdsgebrek komt het er niet van.

    Diameter kuip (zonder wand gemeten): 90 cm
    Diameter kuip (met wand): 102 cm

    Diepte kuip: 71,5 cm
    Hoogte ketel totaal: 84 cm (zonder poten)

    Voor meer info en foto's stuur een bericht met je e-mailadres.
    Prijs overeen te komen.

  • Volgende brouwsel eens een (soort) RIS brouwen, zal de eerste zijn met zoveel IBU en EBC die ik ooit heb gebrouwen. Beetje veel verschillende mouten, maar het moet maar zo, ik heb ze toch liggen. Ook mega veel soorten gebrande en donkere mouten in mijn voorraad, dus ik ga er wat van opgebruiken.... Ga dan mijn Graanvader nog eens in gang trekken, al is 't maar om de term "spoelwaterketel" een beetje te verzachten als ik gewoon brouw...

    Basis

    Omschrijving//th Waarde//th

    Kenmerk: //td RIS //td//tr

    Naam recept: //td Vladimir//td//tr

    Brouwdatum: //tdnovember 2020 //td//tr

    Biertype: //tdStout (Imperial Russian) //td//tr

    Volume: //td23,0 l //td//tr

    Begin SG: //td1,085 SG //td//tr

    Alcohol%: //td8,5% //td//tr

    Berekende kleur: (Morey) //td133 EBC //td//tr

    Berekende bitterheid (Tinseth): //td109 IBU //td//tr

    Brouwzaalrendement: //td65,0 % //td//tr

    Kooktijd: //td60 min. //td//tr



    Water en brouwzouten

    Hoeveelheid//thIngrediënt//th

    3 l //tdWater uit Ename+1gr A.SBT/10liter //td//tr

    20,00 l //tdGedemineraliseerd

  • In het onderwerp " Gericht zoeken op de website " kwam de vraag om bookmarks te kunnen gebruiken binnen de website zelf (browseronafhankelijk dus). Zoals beloofd heb ik gaan rondsnuffelen op de package server van de forumsoftware en heb er het juiste gerief gevonden.


    Daarom kan je vanaf vandaag specifieke posts gaan "bookmarken". Hoe doe je dit? Vrij simpel, bij het bericht dat je wil bookmarken (hier moeten we dus echt wel een andere term voor vinden, ideeën?) staat rechts onderaan een "bookmark" symbool :


    Klik er op en het volgende menu zou zich moeten openen :


    Hier vul je dan de velden in zoals jij ze wilt. De titel kies je uiteraard zelf, aangezien je straks kan gaan zoeken in je bookmarks is het misschien ook handig om een goede naam te kiezen.

    Je kan je bookmark delen met anderen of "volgers" of gewoon voor jezelf houden. Kies hiervoor de juiste optie, by default staat het op "public" dus iedereen kan je bookmarks raadplegen.

    De URL laat je gewoon wat het is, niet aankomen want

  • Hallo,


    Mijn vader en ik hebben een cursus bierbrouwen gevolgd bij Brouwland. Nu hebben we al het materiaal gekocht om zelf te beginnen brouwen, maar we zijn nog op zoek naar de beste manier om de temperatuur constant te houden bij het gisten.


    We hebben al veel gelezen over een ijskast kopen en een Inkbird, maar we vroegen ons af of er ook (kleine, betaalbare) elektrische gistingsvaten bestaan die de temperatuur constant houden.


    Iemand tips of andere suggesties?


    Alvast bedankt!


    Grtz Ben

Unread Threads

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Groot inox vat met menger 430l 1

      • Stijnbrouwt
    2. Berichten
      1
      Views
      30
      1
    3. Hanske

    1. beugelfles manometer adapter (3D print) 118

      • geiregjo
    2. Berichten
      118
      Views
      4.5k
      118
    3. wimdm

    1. Aanloop naar mijn eerste brouwdag 28

      • Andy_85
    2. Berichten
      28
      Views
      462
      28
    3. brouwerwaldonk

    1. Temperatuurcontrole 20

      • BenDR
    2. Berichten
      20
      Views
      263
      20
    3. springerke

    1. Gist mengen 18

      • Steinie
    2. Berichten
      18
      Views
      398
      18
    3. Serge