Mijn brouwerij

Stel je installatie voor en stel er hier je vragen over.

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    1. Douane en accijnzen 32

      • w@lter
    2. Berichten
      32
      Views
      4.1k
      32
    3. mbroek

    1. Setup hersenspinsel 40

      • BenjaminVlissingen
    2. Berichten
      40
      Views
      973
      40
    3. Tannhauser

    1. Op zoek naar iemand met elektronica kennis 11

      • Zeveraar
    2. Berichten
      11
      Views
      484
      11
    3. Zeveraar

    1. kraan monteren in een ketel 47

      • peterg
    2. Berichten
      47
      Views
      2k
      47
    3. Rudy M

    1. Craftbeerpi 61

      • guidomarree
    2. Berichten
      61
      Views
      3.4k
      61
    3. Rudy M

    1. Fabrieksfout brewferm schrootmolen? 22

      • Lowie
    2. Berichten
      22
      Views
      661
      22
    3. D_Reamzzz

    1. Aan te kopen installatie 34

      • Andy_85
    2. Berichten
      34
      Views
      1.1k
      34
    3. Andy_85

    1. Mijn brouwinstallatie 59

      • Willem
    2. Berichten
      59
      Views
      3.6k
      59
    3. Serge

    1. Brouwen met een Igloo Cooler. 33

      • w@lter
    2. Berichten
      33
      Views
      6.1k
      33
    3. Bierontwerper

    1. Herms setup (The Electric Brewery) 7

      • GijsDlv
    2. Berichten
      7
      Views
      769
      7
    3. Hanske

    1. Ik ga er voor! 64

      • tontin
    2. Berichten
      64
      Views
      4.8k
      64
    3. HermanH

    1. Dit ben ik van plan... Op de goede weg? 18

      • Lowie
    2. Berichten
      18
      Views
      877
      18
    3. Lowie

    1. Grainfather 54

      • De Carport
    2. Berichten
      54
      Views
      6.3k
      54
    3. HermanH

    1. brouwtafel 21

      • peterg
    2. Berichten
      21
      Views
      1.5k
      21
    3. springerke

    1. We stellen ons eens voor 13

      • JeDie
    2. Berichten
      13
      Views
      1.2k
      13
    3. Serge

    1. Brouwrobot grainfather met controller 8

      • polletaal
    2. Berichten
      8
      Views
      900
      8
    3. w@lter

    1. Easybrew naar HERMS conversie 4

      • Ourobrewos
    2. Berichten
      4
      Views
      532
      4
    3. ciesvandekwis

    1. Verbouwen brouwruimte 34

      • JochenV
    2. Berichten
      34
      Views
      4.5k
      34
    3. JochenV

    1. brouwmaterialen aankopen 33

      • Icebeard
    2. Berichten
      33
      Views
      2k
      33
    3. DeMeesterDieter

    1. Voedselveilige muurbekleding + platform 45

      • stijn26
    2. Berichten
      45
      Views
      4.5k
      45
    3. Ourobrewos

    1. Dampkappen. 11

      • Roos
      • Roos
    2. Berichten
      11
      Views
      1.2k
      11
    3. Serge

    1. even voorstellen 7

      • dhaesejan
    2. Berichten
      7
      Views
      768
      7
    3. w@lter

    1. Start Microbrouwerij 19

      • polletaal
    2. Berichten
      19
      Views
      1.9k
      19
    3. mbroek

    1. Koelen met regenwater 21

      • stijn26
    2. Berichten
      21
      Views
      2.1k
      21
    3. HermanH

    1. De brewie is presies al uit het brouwland gamma .. toch niet zo godd ? 11

      • Tom
      • Tom
    2. Berichten
      11
      Views
      1.9k
      11
    3. Tom

    1. Brouwerijkast 27

      • geiregjo
    2. Berichten
      27
      Views
      3.8k
      27
    3. Koen Sels

    1. Spelt mout 5

      • Roos
      • Roos
    2. Berichten
      5
      Views
      745
      5
    3. mbroek

    1. Ponsinelli 6

      • Eddyvandenbrande
    2. Berichten
      6
      Views
      1.1k
      6
    3. Hoppa

    1. inox biervat 8

      • Bart
      • Bart
    2. Berichten
      8
      Views
      1.3k
      8
    3. w@lter

    1. Brouw container 15

      • filibost
    2. Berichten
      15
      Views
      2.2k
      15
    3. filibost

    1. Mijn brouwerij verhuist weer naar de garage... 46

      • w@lter
    2. Berichten
      46
      Views
      4.9k
      46
    3. w@lter

    1. Het klimaat in je kelder 41

      • w@lter
    2. Berichten
      41
      Views
      5.3k
      41
    3. derik

    1. RIMS met Hop Rocket 5

      • blommethomas
    2. Berichten
      5
      Views
      1.5k
      5
    3. blommethomas

    1. Mijn nieuwe craftbeerpi brouwerij 20

      • adhd-brouwerke
    2. Berichten
      20
      Views
      3.8k
      20
    3. adhd-brouwerke

    1. advies brouwketel verwarmen met stoom 3

      • brandsdirk
    2. Berichten
      3
      Views
      985
      3
    3. mbroek

    1. Passiveren nieuwe isobarische cct 1

      • sven
      • sven
    2. Berichten
      1
      Views
      597
      1
    3. w@lter

    1. Adres aangifte 108 44

      • jeroendv
    2. Berichten
      44
      Views
      5.4k
      44
    3. w@lter

    1. Beginnend brouwer 27

      • D_Reamzzz
    2. Berichten
      27
      Views
      3.5k
      27
    3. springerke

    1. Mijn brouwerij verhuist naar de kelder 68

      • w@lter
    2. Berichten
      68
      Views
      7.2k
      68
    3. w@lter

    1. De installatie van w@lter 79

      • w@lter
    2. Berichten
      79
      Views
      9.2k
      79
    3. w@lter

Display Options

News

  • En toen was ik in eens alleen thuis het weekend en gingen me plannen niet door.

    Het enige wat ik morgen nog te doen heb was mijn Quadruple overhevelen voor na vergisting.


    En daar begon het spontane van dit bier, ...


    Wat als ik nu eens een vers wort maak en deze op de gistkoek van de Quadruple laat lopen, bergen met levende gist lijkt me.


    Mijn plan is een Sterke Blonde te maken van 1.070 SG met 60% pils, 20% tarwe en 20% suiker of suikersiroop.

    De gist is zelf opgekweekte Westmalle, dus het zou een tripel achtige kunnen worden.

    Cascade single hop tot ongeveer 30 IBU en ik speel met de gedachte om 1gr per liter bittere sinasappelschillen te doen,


    De gistingsemmer is natuurlijk "vies" van de krausen van het vorige bier, kan ik nou toch de wort er zo in laten lopen?

    Nu gebeurt er toch ook niks mee dus nog een ronde zou mijns inziens niet uitmaken, maar misschien zit ik hierwel flink mis.

  • Ik vraag me eigenlijk af hoe sommigen hier hun wort naar het gistvat zo helder krijgen? Mij lukt dat dus nooit, tenminste niet in die mate dat ik er mijn gazet kan door lezen :-)

    Nochtans zorg ik voor een juist pH van begin maisch tot kookketel (5.2), gebruik ik iers mos volgens voorschriften die op het pakje staan, whirlpool ik na het koelen, laat ik het wort bezinken gedurende een uur, de hele mikmak die ik hier al heb gelezen.

    Let op, het is niet ondoorzichtbaar hé, dat niet. Ik kan er door kijken en mijn vingers aan de andere kant van mijn proefglas zien. En volgens mij is het ook helder genoeg zo.

    Maar ik vraag het me toch af hoe jullie dat doen?

  • Beste Brouwers,

    Ik ben een Lachouffe kloon aan het brouwen, volgens het recept had ik een original gravity nodig van 1072.

    Nu kwam ik na koken uit op ongeveer 1085.

    Na de maisch had ik gemeten en kwam de SG naar mijn idee veel te laag uit 1045 ipv 1054.
    Ik heb vervolgens mijn suikerstort verhoogd zodat ik ong. 10 sg punt hoger zou uitkomen.


    Ik heb zojuist alles in het gistvat gemikt en gist toegevoegd, vraag: is het zinnig om nog water toe te voegen om de SG naar beneden te brengen? en hoeveel water is er dan nodig op 23 liter in het gistvat?:worried_face:

  • Gebruik altijd bottelgist, dan is je bier gecarboniseerd na enkele weken.

    Anders kan het inderdaad heel lang duren, de originele gist is op sterven na dood en zeker met dat hoge alcoholgehalte trekt die het niet meer.

    Zo zie je maar weer dat ieder anders brouwt. Ik gebruik nooit bottelgist, en ik brouw veel Quadrupels, Barley wine, RIS en zelfs champagne bier van 13,5%. Maar dan moet je idd wel genoeg gist toevoegen, anders ga je nat.

Unread Threads

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Helder wort en bier 15

      • w@lter
    2. Berichten
      15
      Views
      133
      15
    3. Koen Sels

    1. SG veel te hoog 22

      • MartinHo64
    2. Berichten
      22
      Views
      254
      22
    3. w@lter

    1. Over bottelsuiker en botteltemperatuur 45

      • Orangeloo
    2. Berichten
      45
      Views
      247
      45
    3. Koen Sels

    1. Spontane Blonde 1

      • BenjaminVlissingen
    2. Berichten
      1
      Views
      22
      1
    3. w@lter

    1. Belle Saison batch hergist niet goed + groene appel smaal 16

      • stijn26
    2. Berichten
      16
      Views
      1.7k
      16
    3. Minus