Andere

Bijvoorbeeld fruit, kruiden, extracten (geen moutextract), houten chips, ...

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    1. Bergamot schil 25

      • Serge
    2. Berichten
      25
      Views
      1.5k
      25
    3. Serge

    1. Krieken 43

      • D_Reamzzz
    2. Berichten
      43
      Views
      2.8k
      43
    3. Ronnie

    1. Experiment: Roosteren van tarwe (later ook mout) 2

      • Rudy M
    2. Berichten
      2
      Views
      339
      2
    3. Rudy M

    1. Mengen bier met alcohol 4

      • springerke
    2. Berichten
      4
      Views
      876
      4
    3. springerke

    1. Rijst in bier 7

      • KevinVH
    2. Berichten
      7
      Views
      596
      7
    3. KevinVH

    1. Bottelsuiker 18

      • brouwerwaldonk
    2. Berichten
      18
      Views
      1.5k
      18
    3. brouwerwaldonk

    1. Het toevoegen van oranjeschil zoet en zoethout 12

      • Henk.meijer
    2. Berichten
      12
      Views
      898
      12
    3. Koen Sels

    1. Alles uit het potteke 10

      • Breugel
    2. Berichten
      10
      Views
      653
      10
    3. stijn26

    1. Bier met brood 7

      • Koen_VR
    2. Berichten
      7
      Views
      1.1k
      7
    3. Koen_VR

    1. Kriekensap ... 12

      • JochenV
    2. Berichten
      12
      Views
      1.3k
      12
    3. Ronnie

    1. rijsthulzen voor een prikje 5

      • ciesvandekwis
    2. Berichten
      5
      Views
      1.2k
      5
    3. mbroek

    1. Bentoniet in bier? 24

      • Gralekgejost
    2. Berichten
      24
      Views
      2.3k
      24
    3. Koen Sels

    1. bier met mispels en kweeperen 7

      • janmetdepet
    2. Berichten
      7
      Views
      1.4k
      7
    3. ciesvandekwis

    1. Brut ipa.. 7

      • janmetdepet
    2. Berichten
      7
      Views
      985
      7
    3. stijn26

    1. Druiven 16

      • jeroendv
    2. Berichten
      16
      Views
      1.8k
      16
    3. Koen Sels

    1. Gespot bij Brouwland : Hop Sensations 97

      • w@lter
    2. Berichten
      97
      Views
      7.8k
      97
    3. Steinie

    1. Pompelmoes 4

      • geoffreyvs
    2. Berichten
      4
      Views
      645
      4
    3. ciesvandekwis

    1. whiskey hout infusie 8

      • peterg
    2. Berichten
      8
      Views
      959
      8
    3. Mucha

    1. Antioxin SBT 22

      • Brucero
    2. Berichten
      22
      Views
      2k
      22
    3. Serge

    1. Drooghoppen met kruiden ?? 9

      • janmetdepet
    2. Berichten
      9
      Views
      1.1k
      9
    3. w@lter

Display Options

News

  • Na het lezen van het boek van Adrie Otte 'Verander water in bier' had ik het eerste eenvoudig bier gemaakt. Het was mijn eerste ervaring met gemalen mout brouwen. Alles verliep vrij aardig maar het bier smaakte na het gisten zeer raar. Er zat naast een zure appelsmaak ook een rare moutsmaak ik en omdat ik geen ervaring had dacht ik dat het door een infectie was. Dat bier heb ik dan maar meteen weggegoten.

    Omdat de bieren die ik daarna heb gebrouwen aardig zijn gelukt (ook door vrienden en familie bevestigd) dacht ik om dit bier nogmaals te proberen.

    Opnieuw had het dezelfde zure en rare smaak na het gisten maar ik dacht dat dit misschien wel zal verdwijnen na het lageren en bottelen.

    Ondertussen zit de 2de versie al meer dan 42 dagen op fles maar die rare smaak zit er nog steeds in.

    Hieronder kan je het recept vinden. Iemand een idee vanwaar die rare smaak kan komen?

    De eerste keer had ik Fermentis T-58 gebruikt en bij de 2de versie Brewferm Top + Lallemand CBC-1 omdat ik dacht dat 1 zakje

  • Ik heb de kroonkurkmix van 5 kleuren bij braumarkt gekocht. Niet alle kurken hebben dezelfde kwaliteit, sommige kleuren zijn echt niet goed en sluiten dus niet voldoende af. Zijn er nog mensen die dit ondervonden hebben, kwestie van dan deze niet meer te bestellen in dat geval.. dank

  • Hey allemaal,

    Ik ben met mijn eerste brouwsel bezig. Dit is een blikbrouwsel, brewferm Belgian Tripel met m31 gist. Hierbij probeer ik gelijk met een late suikertoevoeging te werken.


    Vorige zaterdag, 11/02, heb ik het in het gistvat gedaan. Hierbij, bleek achteraf, dat ik het dubbele aantal gist heb in gedaan.


    Vandaag, een week later, is de hoofdgisting nog bezig. Wat raar is met het dubbele aantal gist. En nu vroeg ik mij af of ik toch al de late suiker zou toevoegen of echt moet wachten tot de hoofdgisting voorbij is?


    Op dit moment komen er bellen om de 20 seconden door het waterslot.


    Alvast bedankt

  • Hallo allemaal,

    Mijn naam is Guido, ik ben een 26 jarige man woonachtig in Stabroek, te Noorden van Antwerpen. Momenteel woon ik nog bij mijn ouders, maar ben al wel opzoek naar een appartement. Dit zal dus wel wat invloed hebben op mijn brouwen 😧 . Ik werk zelf als automation ingenieur, dus misschien zal dit in de toekomst ook nog eens van pas komen 😁

    Momenteel heb ik nog niks gebrouwen, maar heb ik al wel veel info op dit, en het Nederlandse, forum gevonden.

    Zo heb ik nu een 2dehands Brewferm deluxe kit gekocht (weer wat extra geld dat naar bier kan gaan 😊 ) en zijn mijn eerste blikken, gist en hop besteld bij Brouwland.

    Ik hoop dit als beginnende hobby te kunnen doen en rustig aan van blik over te stappen naar een volledig proces. Maar we zullen het stap per stap doen, zodat ik zeker het proces begrijp en correct kan werken.

    Mijn eerste 2 bestelde creaties zijn niet het meest complexe, maar al wel iets uitgebreider dan enkel het blik. Vooral omdat ik overal had gelezen dat het gist

Unread Threads

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Precisie densimeter 3

      • Koen Sels
    2. Berichten
      3
      Views
      101
      3
    3. Seed7

    1. helix filter 9

      • springerke
    2. Berichten
      9
      Views
      137
      9
    3. Steinie

    1. Braumarkt kroonkurken 14

      • Zeveraar
    2. Berichten
      14
      Views
      209
      14
    3. Steinie

    1. Arsegan Easybrew-30 Alles-In-Eén Brouwinstallatie 65

      • Koen Sels
    2. Berichten
      65
      Views
      13k
      65
    3. Steinie

    1. Eerste keer, late suikertoevoeging 13

      • guidomarree
    2. Berichten
      13
      Views
      159
      13
    3. brouwerwaldonk