Mouten, adjuncten en suikers

Over mouten, moutextracten, granen en suikers

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    1. Ruwe granen 15

      • Hoppa
    2. Berichten
      15
      Views
      1k
      15
    3. Seed7

    1. Racistisch of niet, hij is té donker. 16

      • theo
      • theo
    2. Berichten
      16
      Views
      534
      16
    3. mbroek

    1. Opstellen bier recept 6

      • polletaal
    2. Berichten
      6
      Views
      247
      6
    3. stiaanke

    1. Zuurmout gebruiken 5

      • w@lter
    2. Berichten
      5
      Views
      449
      5
    3. Steinie

    1. Lyle' Black Treacle 10

      • w@lter
    2. Berichten
      10
      Views
      529
      10
    3. w@lter

    1. Arsegan Special IPA moutpakket 17

      • D_Reamzzz
    2. Berichten
      17
      Views
      1.6k
      17
    3. Jarnogab

    1. Ervaringen met verschillen tussen maiszetmeel en tarwezetmeel? 8

      • chthon
    2. Berichten
      8
      Views
      469
      8
    3. Serge

    1. Brewferm Palemout - teleurstellend maischrendement 55

      • w@lter
    2. Berichten
      55
      Views
      6k
      55
    3. Tom

    1. Verschil tussen (Belgische) mouterijen 31

      • WouterForPresident
    2. Berichten
      31
      Views
      3.2k
      31
    3. Tom

    1. Acesulfaam - k 18

      • Koen Sels
    2. Berichten
      18
      Views
      1.6k
      18
    3. w@lter

    1. spelt saison met rogge 8

      • janmetdepet
    2. Berichten
      8
      Views
      717
      8
    3. janmetdepet

    1. Nieuw SG berekenen 3

      • brouwerwaldonk
    2. Berichten
      3
      Views
      505
      3
    3. Serge

    1. Honing 6

      • springerke
    2. Berichten
      6
      Views
      763
      6
    3. springerke

    1. schuimkraagverbeteraar 9

      • janmetdepet
    2. Berichten
      9
      Views
      1.6k
      9
    3. Tom

    1. Bottelsuiker 15

      • Gert
      • Gert
    2. Berichten
      15
      Views
      2.2k
      15
    3. Serge

    1. Havervlokken, havermout, brouwstore of supermarkt? 18

      • stijn26
    2. Berichten
      18
      Views
      3k
      18
    3. Serge

    1. Houtsnippers 4

      • Breugel
    2. Berichten
      4
      Views
      855
      4
    3. Breugel

    1. Oude speciaal mout 7

      • Bram
      • Bram
    2. Berichten
      7
      Views
      1k
      7
    3. ciesvandekwis

    1. Zelf chocolademout of zwarte mout maken 28

      • w@lter
    2. Berichten
      28
      Views
      3.1k
      28
    3. Ronnie

    1. Tarwe en havervlokken 5

      • D_Reamzzz
    2. Berichten
      5
      Views
      789
      5
    3. w@lter

Display Options

News

  • Volgend weekend zoek ik een porter te brouwen. Qua volume zou er +- 55 liter naar het gistvat gaan, het maximum volume van dat gistvat is +- 65 liter. Ik zou zowieso gebruik maken van een blowoff. Op de site van brouwland vond ik schuimstop van Vinoferm. (https://www.brouwland.com/nl/o…-100-ml?gaCategory=search).


    De gebruiksaanwijzing van die schuimstop raadt "enkele druppel per liter" aan. Hebben jullie al ervaring met schuimstop? En zoja, wat is jullie dosage?


    Alvast bedankt!

  • Komende zaterdag nog eens in de pot (GF) "roeren", ging eerder zijn, doch de opkweek van de OYL-033 is wat uitgesteld en moet mooi uitgezakt zijn daar ik geen andere wort in mijn bier wil dan deze met de Viking "zero" mout. Is een testbrouw om een low ox. biertje te brouwen (als dat al kan in een GF) zonder andere additieven. Laag(?) alcoholisch met en simpele mout- en hopstort. Ben benieuwd, komt na de gisting op keg en wordt onder tegendruk gebotteld, dus vanaf begin gisting tot op fles geen zuurstofinslag meer. Zal snel op keg zitten want de gist schijnt een fel beestje te zijn. Ook leuk om weten is dat ik met mijn "nieuwe" (of is 't nu propere...? :whistling:) platenkoeler eens ga kunnen koelen.... 8o


    BROUWPLANNER RAPPORT - Datum Export: 26/03/2020

    Naam van het bier : Viking Zero

    Type van het bier : Type A

    Brouwvolume : 23 liter

    Extractie-efficiëntie : 68%

    Voorspelling begindensiteit : 1052,0

  • Hallokes,


    bij de aanschaf van mijn easybrew 30 zat er uiteraard een spiraalkoeler bij. Op zich koelt dat ding wel goed, maar volgens mij haal ik er niet het goede rendement uit. Ik merk dat de ringen op elkaar liggen. Zou het niet beter zijn dat deze NIET op elkaar liggen, waardoor er meer contact is met het te koelen wort? Mogelijk is dit een domme vraag, maar niet geschoten is altijd mis natuurlijk.


    Alvast bedankt

Unread Threads

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Lente in zicht, tijd voor een Sels White 10

      • Koen Sels
    2. Berichten
      10
      Views
      310
      10
    3. Koen Sels

    1. Biegel donker 14

      • Sid
    2. Berichten
      14
      Views
      605
      14
    3. Sid

    1. Blond: Viking "zero" malt... 12

      • HermanH
    2. Berichten
      12
      Views
      277
      12
    3. HermanH

    1. Gebruik van schuimstop 2

      • bart88
    2. Berichten
      2
      Views
      69
      2
    3. HermanH

    1. Dubbel met een twist probeersel 9

      • Icebeard
    2. Berichten
      9
      Views
      378
      9
    3. mbroek