Ingrediënten

Over alles wat je in je bier kan doen zoals mout, suikers, hop, gist, water, ...

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    1. Gist starter en hoeveel gistvoeding toevoegen?. 6

      • Serge
    2. Berichten
      6
      Views
      3.1k
      6
    3. David Steeman

    1. Target hop 2

      • Bier Wilie
    2. Berichten
      2
      Views
      114
      2
    3. geertt

    1. Sjoemelhop of niet? 18

      • Koen Sels
    2. Berichten
      18
      Views
      179
      18
    3. springerke

    1. Styrian Goldings Celeia 15

      • Ambibenderix
    2. Berichten
      15
      Views
      615
      15
    3. walter

    1. Gouden carolus gist 3

      • janmetdepet
    2. Berichten
      3
      Views
      133
      3
    3. janmetdepet

    1. Maïsmeel ipv mais 11

      • coppel
    2. Berichten
      11
      Views
      340
      11
    3. pepito

    1. Hopoogst 2021 72

      • Sledgehammer
    2. Berichten
      72
      Views
      2.1k
      72
    3. pepito

    1. Candi syrup D-180 112

      • Jo64
      • Jo64
    2. Berichten
      112
      Views
      5.5k
      112
    3. wimdm

    1. Banaan in stout 10

      • Harmonics
    2. Berichten
      10
      Views
      314
      10
    3. Tannhauser

    1. De Koninck gist 4

      • Koen Sels
    2. Berichten
      4
      Views
      194
      4
    3. Koen Sels

    1. Loeren hop 2

      • brmeersm
    2. Berichten
      2
      Views
      182
      2
    3. HermanH

    1. Gist soort in het bier Rochefort en Chimay 3

      • brouwerwaldonk
    2. Berichten
      3
      Views
      158
      3
    3. brouwerwaldonk

    1. Experiment: zelf kandijsiroop maken 2

      • chthon
    2. Berichten
      2
      Views
      127
      2
    3. chthon

    1. Heeft er iemand hop-planten of -stekken te koop? 39

      • GijsDlv
    2. Berichten
      39
      Views
      6.7k
      39
    3. brouwerwaldonk

    1. Mangrove Jack Belgian Tripel M31: mengeling van bruine en beige gistkorrels? 26

      • wimdm
    2. Berichten
      26
      Views
      587
      26
    3. springerke

    1. Giststarter maken van vloeibare lager gist 3

      • janmetdepet
    2. Berichten
      3
      Views
      155
      3
    3. mbroek

    1. VOSS KVEIK GIST vergistingsgraad 33

      • Zuurpiet
    2. Berichten
      33
      Views
      1.8k
      33
    3. Kristof A

    1. Kriek 15

      • Peter
    2. Berichten
      15
      Views
      688
      15
    3. Koen Sels

    1. Droog alternatief voor WLP 550 vloeibaar 7

      • MarkDK
    2. Berichten
      7
      Views
      355
      7
    3. Koen Sels

    1. Vers vs Gedroogde citrusschillen 17

      • VincentBruyninckx
    2. Berichten
      17
      Views
      770
      17
    3. Rudy M

    1. Bolero of gelijkaardig toevoeg aan bier. 19

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      19
      Views
      700
      19
    3. Hanske

    1. VHM uitwisseling 16

      • guidomarree
    2. Berichten
      16
      Views
      560
      16
    3. guidomarree

    1. Emmer 8

      • janmetdepet
    2. Berichten
      8
      Views
      665
      8
    3. Koen Sels

    1. Bramling Cross hop. 1

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      1
      Views
      250
      1
    3. Steinie

    1. hopplantjes

      • meunske
    2. Berichten
      0
      Views
      218
    1. Gist mengen 18

      • walter
    2. Berichten
      18
      Views
      2.3k
      18
    3. walter

    1. houdbaarheid 11

      • JanLeMercier
    2. Berichten
      11
      Views
      1.7k
      11
    3. Zeveraar

    1. Carbonation drops 74

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      74
      Views
      4.3k
      74
    3. springerke

    1. Tetrahop, hoe gebruik je het? 82

      • Silky Racer
    2. Berichten
      82
      Views
      8.1k
      82
    3. Serge

    1. Alternatief omdat Candy Syrup D-180 niet leverbaar is. 4

      • Orangeloo
    2. Berichten
      4
      Views
      740
      4
    3. springerke

    1. SpringFermTM BR-2 gistvoeding 2

      • MaJa
      • MaJa
    2. Berichten
      2
      Views
      252
      2
    3. MaJa

    1. Hopplanten 7

      • meunske
    2. Berichten
      7
      Views
      990
      7
    3. meunske

    1. Westmalle Gist 36

      • JohanD
    2. Berichten
      36
      Views
      2.3k
      36
    3. JohanD

    1. Tarwevlokken voor schuimstabiliteit 52

      • Jef Verbeelen
    2. Berichten
      52
      Views
      2.3k
      52
    3. HermanH

    1. Viking Malt 27

      • walter
    2. Berichten
      27
      Views
      2.3k
      27
    3. walter

    1. Hop kopen bij Crossmyloof Brew 45

      • Peter
    2. Berichten
      45
      Views
      2.4k
      45
    3. walter

    1. Cacaonibs 9

      • gukke
    2. Berichten
      9
      Views
      577
      9
    3. gukke

    1. Hopplanten 21

      • meunske
    2. Berichten
      21
      Views
      1.3k
      21
    3. hbro

    1. Tarwevlokken 15

      • Kristof A
    2. Berichten
      15
      Views
      780
      15
    3. Koen Sels

    1. Lokaal geproduceerde mout en hop kopen 2

      • Weertsezot
    2. Berichten
      2
      Views
      426
      2
    3. Weertsezot

    1. Kveik en IBU 2

      • Kassuul
    2. Berichten
      2
      Views
      230
      2
    3. geertt

    1. Hop aankoop 9

      • Harmonics
    2. Berichten
      9
      Views
      573
      9
    3. DenSteppe

    1. M41 Belgian ale 17

      • Bram
      • Bram
    2. Berichten
      17
      Views
      2.5k
      17
    3. Kristof A

    1. Cara mout 120 EBC 10

      • Ambibenderix
    2. Berichten
      10
      Views
      748
      10
    3. Ambibenderix

    1. crisp malt 6

      • springerke
    2. Berichten
      6
      Views
      447
      6
    3. Serge

    1. Zelf gist opkweken uit een fles 10

      • MartinHo64
    2. Berichten
      10
      Views
      667
      10
    3. HermanH

    1. Vloeibare gist drogen 3

      • janmetdepet
    2. Berichten
      3
      Views
      358
      3
    3. geertt

    1. HOP en biersoorten 10

      • MartinHo64
    2. Berichten
      10
      Views
      593
      10
    3. walter

    1. Lalemand CBC-1 en schuimstabiliteit 2

      • Hans
      • Hans
    2. Berichten
      2
      Views
      233
      2
    3. mbroek

    1. Watersamenstelling 58

      • Niels
    2. Berichten
      58
      Views
      9.6k
      58
    3. janmetdepet

Display Options

News

  • Morgen nog eens een Duveltje brouwen.


    BrouwHulp Recept uitdraai


    Basis

    Naam recept: //tdDuvel kloon (originele hopping)//td//tr

    Brouwdatum: //td28-09-2021//td//tr

    Bierstijl: //tdSterke Blonde//td//tr

    Volume: //td57,0 l//td//tr

    Begin SG: //td1,066 SG//td//tr

    Berekende kleur (Morey): //td7 EBC//td//tr

    Berekende bitterheid (Tinseth): //td33 IBU//td//tr

    Brouwhulp Brouwzaalrendement: //td79,0 %//td//tr

    Kooktijd: //td70 min.//td//tr


    Water en brouwzouten

    35,00 l //tdMaisch water//td//tr

    3,10 ml //tdFosforzuur//td//tr

    1,70 g //tdNaCl//td//tr

    40,85 l //tdSpoelwater//td//tr


    Waterprofiel behandeld water

    Ca 62 mg/l, //thMg 7 mg/l, //thNa 33 mg/l, //thHCO3 110 mg/l, //thCl 66 mg/l, //thSO4 74 mg/l //th



    Vergistbare ingrediënten

    10,00 kg //td

  • Ik zit te denken aan een eigen micro brouwerij, kleinschalig in de kelder. Muren zijn geverfde beten, vloer is ook gevlinderde beton en plafond (max 2 m hoog) is de onderkant van betonnen welfsels wat nog wel eens af en toe korreltjes lost . Iemand tips waar ik iets kan vinden wat wel of niet mag? Om volgens FAVV te mogen brouwen. Die plafond baart me wat zorgen, een soort pleister ertegen, of platen, of verf.. wie zal het zeggen. Alle tips zijn welkom. Vind niet meteen leer info. Vroeg me trouwens af als het FAVV geen advies rondjes doet bij startende ondernemers om op weg te helpen?

  • Hallo brouwers,


    Momenteel staat mijn starter al meer dan 12 uur te gisten.

    Bij het vergisten van het brouwsel wil ik de gist via een blowoff topcroppen voor een volgend brouwsel omdat deze zo bekend staat voor zijn heftig schuimen.

    Nu schuimt die starter nauwelijks of zeg maar niets =O.

    Mijn vorige twee starters (wyeast 1214 en 3522) schuimde wel hevig tijdens het maken van de starter (ook tijdens de eigenlijke vergisting).

    Ik maak mijn starters altijd op een roerplaat met continue beluchten. Deze keer enkel een tikkeltje voedingszout toegevoegd naast de gebruikelijke dosis cervomyces.

    Nog iemand ervaring met deze gist en zijn schuimbaarheid ?

    Ik begin te twijfelen of dat topcropen wel gaat lukken. Had het vrije volume in gistvat al wat groter gemaakt maar misschien mag het dan toch wat voller.


    Groeten

Unread Threads

    1. Title
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Tijd voor nog eens een Duveltje 21

      • Serge
    2. Berichten
      21
      Views
      296
      21
    3. springerke

    1. De Link Database 2

      • walter
    2. Berichten
      2
      Views
      308
      2
    3. aatjebanaantje

    1. Target hop 2

      • Bier Wilie
    2. Berichten
      2
      Views
      114
      2
    3. geertt

    1. Grainfather G40 en S40 3

      • Dude
    2. Berichten
      3
      Views
      99
      3
    3. Hanske

    1. KVASS 28

      • Wimgoris
    2. Berichten
      28
      Views
      2.9k
      28
    3. walter