Kloonbieren

Pogingen tot het exact nabrouwen van een commercieel verkrijgbaar bier.

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    1. groene duvel 2

      • geiregjo
    2. Berichten
      2
      Views
      135
      2
    3. springerke

    1. Carolus Tripel of Cuvee vd Keizer Rood Recept 18

      • janmetdepet
    2. Berichten
      18
      Views
      3.7k
      18
    3. Loser

    1. La Choufe achtig 40

      • springerke
    2. Berichten
      40
      Views
      5.3k
      40
    3. springerke

    1. Orvalium 63

      • ciesvandekwis
    2. Berichten
      63
      Views
      7.1k
      63
    3. Ronnie

    1. Forum kloonbier : Westmalle Tripel 138

      • w@lter
    2. Berichten
      138
      Views
      13k
      138
    3. w@lter

    1. Orval Kloon anno 2018 27

      • Ronnie
    2. Berichten
      27
      Views
      3.3k
      27
    3. Serge

    1. Brugse zot ‘kloon’ 24

      • De Carport
    2. Berichten
      24
      Views
      5.4k
      24
    3. mbroek

    1. Witkap Stimulo Brasschaat 29

      • janmetdepet
    2. Berichten
      29
      Views
      3.7k
      29
    3. w@lter

    1. Westvleteren XII kloon 64

      • WouterForPresident
    2. Berichten
      64
      Views
      9k
      64
    3. Loser

    1. Kasteelbier Rouge 63

      • Serge
    2. Berichten
      63
      Views
      5.7k
      63
    3. Serge

    1. Founders Robust Porter 46

      • bm9176
    2. Berichten
      46
      Views
      3.7k
      46
    3. Koen Sels

    1. bieren de blaugies 16

      • janmetdepet
    2. Berichten
      16
      Views
      1.4k
      16
    3. janmetdepet

    1. Eerste poging La Chouffe 75

      • Tozmonaut
    2. Berichten
      75
      Views
      6.8k
      75
    3. w@lter

    1. Een Karmeliet of iets in die aard 25

      • Serge
    2. Berichten
      25
      Views
      4k
      25
    3. w@lter

    1. Val d'Or 2015 62

      • Ronnie
    2. Berichten
      62
      Views
      8.2k
      62
    3. ciesvandekwis

    1. Kloonbier 2014 - Hopus 150

      • w@lter
    2. Berichten
      150
      Views
      21k
      150
    3. Niels

    1. Kloonrecepten 4

      • piet_v
    2. Berichten
      4
      Views
      2.2k
      4
    3. w@lter

Display Options

News

  • Na het lezen van het boek van Adrie Otte 'Verander water in bier' had ik het eerste eenvoudig bier gemaakt. Het was mijn eerste ervaring met gemalen mout brouwen. Alles verliep vrij aardig maar het bier smaakte na het gisten zeer raar. Er zat naast een zure appelsmaak ook een rare moutsmaak ik en omdat ik geen ervaring had dacht ik dat het door een infectie was. Dat bier heb ik dan maar meteen weggegoten.

    Omdat de bieren die ik daarna heb gebrouwen aardig zijn gelukt (ook door vrienden en familie bevestigd) dacht ik om dit bier nogmaals te proberen.

    Opnieuw had het dezelfde zure en rare smaak na het gisten maar ik dacht dat dit misschien wel zal verdwijnen na het lageren en bottelen.

    Ondertussen zit de 2de versie al meer dan 42 dagen op fles maar die rare smaak zit er nog steeds in.

    Hieronder kan je het recept vinden. Iemand een idee vanwaar die rare smaak kan komen?

    De eerste keer had ik Fermentis T-58 gebruikt en bij de 2de versie Brewferm Top + Lallemand CBC-1 omdat ik dacht dat 1 zakje

  • Ik heb de kroonkurkmix van 5 kleuren bij braumarkt gekocht. Niet alle kurken hebben dezelfde kwaliteit, sommige kleuren zijn echt niet goed en sluiten dus niet voldoende af. Zijn er nog mensen die dit ondervonden hebben, kwestie van dan deze niet meer te bestellen in dat geval.. dank

  • Hey allemaal,

    Ik ben met mijn eerste brouwsel bezig. Dit is een blikbrouwsel, brewferm Belgian Tripel met m31 gist. Hierbij probeer ik gelijk met een late suikertoevoeging te werken.


    Vorige zaterdag, 11/02, heb ik het in het gistvat gedaan. Hierbij, bleek achteraf, dat ik het dubbele aantal gist heb in gedaan.


    Vandaag, een week later, is de hoofdgisting nog bezig. Wat raar is met het dubbele aantal gist. En nu vroeg ik mij af of ik toch al de late suiker zou toevoegen of echt moet wachten tot de hoofdgisting voorbij is?


    Op dit moment komen er bellen om de 20 seconden door het waterslot.


    Alvast bedankt

  • Hallo allemaal,

    Mijn naam is Guido, ik ben een 26 jarige man woonachtig in Stabroek, te Noorden van Antwerpen. Momenteel woon ik nog bij mijn ouders, maar ben al wel opzoek naar een appartement. Dit zal dus wel wat invloed hebben op mijn brouwen 😧 . Ik werk zelf als automation ingenieur, dus misschien zal dit in de toekomst ook nog eens van pas komen 😁

    Momenteel heb ik nog niks gebrouwen, maar heb ik al wel veel info op dit, en het Nederlandse, forum gevonden.

    Zo heb ik nu een 2dehands Brewferm deluxe kit gekocht (weer wat extra geld dat naar bier kan gaan 😊 ) en zijn mijn eerste blikken, gist en hop besteld bij Brouwland.

    Ik hoop dit als beginnende hobby te kunnen doen en rustig aan van blik over te stappen naar een volledig proces. Maar we zullen het stap per stap doen, zodat ik zeker het proces begrijp en correct kan werken.

    Mijn eerste 2 bestelde creaties zijn niet het meest complexe, maar al wel iets uitgebreider dan enkel het blik. Vooral omdat ik overal had gelezen dat het gist

Unread Threads

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Precisie densimeter 3

      • Koen Sels
    2. Berichten
      3
      Views
      101
      3
    3. Seed7

    1. helix filter 9

      • springerke
    2. Berichten
      9
      Views
      137
      9
    3. Steinie

    1. Braumarkt kroonkurken 14

      • Zeveraar
    2. Berichten
      14
      Views
      209
      14
    3. Steinie

    1. Arsegan Easybrew-30 Alles-In-Eén Brouwinstallatie 65

      • Koen Sels
    2. Berichten
      65
      Views
      13k
      65
    3. Steinie

    1. Eerste keer, late suikertoevoeging 13

      • guidomarree
    2. Berichten
      13
      Views
      159
      13
    3. brouwerwaldonk