Spontane of gemengde gisting

Voor biertypen zoals Lambiek, Geuze, Vlaams Rood, Kveik, ...

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    1. artois brune gueuze 14

      • janmetdepet
    2. Berichten
      14
      Views
      569
      14
    3. HermanH

    1. Lambiek 2020 1

      • ciesvandekwis
    2. Berichten
      1
      Views
      328
      1
    3. Loser

    1. Rouge brun d'Ardenne 574

      • Brucero
    2. Berichten
      574
      Views
      55k
      574
    3. ciesvandekwis

    1. Hoe giststarter maken van Orval bier ? 13

      • DeMeesterDieter
    2. Berichten
      13
      Views
      465
      13
    3. ciesvandekwis

    1. Gist jong bier - Oud Bruin 2

      • Invidia
    2. Berichten
      2
      Views
      325
      2
    3. Loser

    1. Biere Darbyste 58

      • janmetdepet
    2. Berichten
      58
      Views
      1.9k
      58
    3. Rudy M

    1. Zure bieren bottelen 37

      • Brucero
    2. Berichten
      37
      Views
      2.8k
      37
    3. Loser

    1. Tijd voor een lambiek 49

      • Koen Sels
    2. Berichten
      49
      Views
      1.9k
      49
    3. w@lter

    1. Orvalium number 8 7

      • ciesvandekwis
    2. Berichten
      7
      Views
      484
      7
    3. ciesvandekwis

    1. Lambic d'Ardenne 174

      • Brucero
    2. Berichten
      174
      Views
      18k
      174
    3. BrouwMark

    1. Lambiek (d'Ardenne) 2017. 37

      • ciesvandekwis
    2. Berichten
      37
      Views
      2.7k
      37
    3. janmetdepet

    1. Kriek voor mijn madam 9

      • D_Reamzzz
    2. Berichten
      9
      Views
      1.7k
      9
    3. springerke

    1. Chicha 4

      • MaJa
      • MaJa
    2. Berichten
      4
      Views
      734
      4
    3. ciesvandekwis

    1. Tijd voor nog eens een braambessen lambiek te brouwen 16

      • Serge
    2. Berichten
      16
      Views
      1.8k
      16
    3. Serge

    1. Zondag als het gaat stormen nog eens een Oak aged​ Brett NEIPA'ish biertje brouwen 15

      • Serge
    2. Berichten
      15
      Views
      2.6k
      15
    3. HermanH

    1. Going wild Down under 31

      • Serge
    2. Berichten
      31
      Views
      4k
      31
    3. Serge

    1. gjærkauken met Cies 8

      • Loser
    2. Berichten
      8
      Views
      1.7k
      8
    3. ciesvandekwis

    1. Kriekbier (op basis van kriekensap) 29

      • JochenV
    2. Berichten
      29
      Views
      4.6k
      29
    3. w@lter

    1. The Funk D’Anvers 2

      • Petit Davy
    2. Berichten
      2
      Views
      1.1k
      2
    3. Petit Davy

    1. Lambic d'Ardenne 29

      • Brucero
    2. Berichten
      29
      Views
      2.7k
      29
    3. Invidia

Display Options

News

  • Volgend weekend zoek ik een porter te brouwen. Qua volume zou er +- 55 liter naar het gistvat gaan, het maximum volume van dat gistvat is +- 65 liter. Ik zou zowieso gebruik maken van een blowoff. Op de site van brouwland vond ik schuimstop van Vinoferm. (https://www.brouwland.com/nl/o…-100-ml?gaCategory=search).


    De gebruiksaanwijzing van die schuimstop raadt "enkele druppel per liter" aan. Hebben jullie al ervaring met schuimstop? En zoja, wat is jullie dosage?


    Alvast bedankt!

  • Komende zaterdag nog eens in de pot (GF) "roeren", ging eerder zijn, doch de opkweek van de OYL-033 is wat uitgesteld en moet mooi uitgezakt zijn daar ik geen andere wort in mijn bier wil dan deze met de Viking "zero" mout. Is een testbrouw om een low ox. biertje te brouwen (als dat al kan in een GF) zonder andere additieven. Laag(?) alcoholisch met en simpele mout- en hopstort. Ben benieuwd, komt na de gisting op keg en wordt onder tegendruk gebotteld, dus vanaf begin gisting tot op fles geen zuurstofinslag meer. Zal snel op keg zitten want de gist schijnt een fel beestje te zijn. Ook leuk om weten is dat ik met mijn "nieuwe" (of is 't nu propere...? :whistling:) platenkoeler eens ga kunnen koelen.... 8o


    BROUWPLANNER RAPPORT - Datum Export: 26/03/2020

    Naam van het bier : Viking Zero

    Type van het bier : Type A

    Brouwvolume : 23 liter

    Extractie-efficiëntie : 68%

    Voorspelling begindensiteit : 1052,0

  • Hallokes,


    bij de aanschaf van mijn easybrew 30 zat er uiteraard een spiraalkoeler bij. Op zich koelt dat ding wel goed, maar volgens mij haal ik er niet het goede rendement uit. Ik merk dat de ringen op elkaar liggen. Zou het niet beter zijn dat deze NIET op elkaar liggen, waardoor er meer contact is met het te koelen wort? Mogelijk is dit een domme vraag, maar niet geschoten is altijd mis natuurlijk.


    Alvast bedankt

Unread Threads

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Lente in zicht, tijd voor een Sels White 10

      • Koen Sels
    2. Berichten
      10
      Views
      310
      10
    3. Koen Sels

    1. Biegel donker 14

      • Sid
    2. Berichten
      14
      Views
      607
      14
    3. Sid

    1. Blond: Viking "zero" malt... 12

      • HermanH
    2. Berichten
      12
      Views
      277
      12
    3. HermanH

    1. Gebruik van schuimstop 2

      • bart88
    2. Berichten
      2
      Views
      69
      2
    3. HermanH

    1. Dubbel met een twist probeersel 9

      • Icebeard
    2. Berichten
      9
      Views
      379
      9
    3. mbroek