Licht donker

Recepten van bier met een kleur vanaf 30 EBC en een stamwort tot SG1.060 (15°P)

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    1. Dubbel met een twist probeersel 9

      • Icebeard
    2. Berichten
      9
      Views
      378
      9
    3. mbroek

    1. Van RIS naar "session" stout 9

      • MustaKettu
    2. Berichten
      9
      Views
      1.5k
      9
    3. Seed7

    1. Whitbread extra stout 25

      • D_Reamzzz
    2. Berichten
      25
      Views
      2.7k
      25
    3. Serge

    1. Sweet Milk Stout 124

      • stijn26
    2. Berichten
      124
      Views
      11k
      124
    3. stijn26

    1. Rode Marynka 5

      • ciesvandekwis
    2. Berichten
      5
      Views
      1.3k
      5
    3. ciesvandekwis

    1. Black Watch Stout 30

      • w@lter
    2. Berichten
      30
      Views
      3.8k
      30
    3. w@lter

    1. Breuntje 4

      • Brucero
    2. Berichten
      4
      Views
      845
      4
    3. Brucero

    1. Indiaantje US05 5

      • ciesvandekwis
    2. Berichten
      5
      Views
      814
      5
    3. ciesvandekwis

    1. vlierbessen Porter 5

      • Koen Sels
    2. Berichten
      5
      Views
      802
      5
    3. w@lter

    1. Dark Mild 14

      • piet_v
    2. Berichten
      14
      Views
      1.6k
      14
    3. w@lter

    1. Amber Ale 22

      • jeroendv
    2. Berichten
      22
      Views
      2.4k
      22
    3. P3SM

    1. Poging tot een Brown Porter... 12

      • BrewBrother
    2. Berichten
      12
      Views
      1.1k
      12
    3. homoeccentricus

    1. Conan the Indian 30

      • ciesvandekwis
    2. Berichten
      30
      Views
      3k
      30
    3. Steinie

    1. Hoppige Rosse 9

      • Wilhelm Von Duck
    2. Berichten
      9
      Views
      1.2k
      9
    3. geiregjo

    1. Conan D'or 11

      • WillemUy
    2. Berichten
      11
      Views
      1.5k
      11
    3. WillemUy

    1. Waldonk bruin 6

      • brouwerwaldonk
    2. Berichten
      6
      Views
      1.4k
      6
    3. brouwerwaldonk

    1. SacherStout 26

      • JanLeMercier
    2. Berichten
      26
      Views
      3.2k
      26
    3. JanLeMercier

    1. Bruin hoppig bier 32

      • UncleBrazzie
    2. Berichten
      32
      Views
      2.6k
      32
    3. homoeccentricus

    1. vhm bier: dubbel palm-achtig 95

      • segtom
    2. Berichten
      95
      Views
      15k
      95
    3. piet_v

    1. Bergse porter 2012 (brown porter) 99

      • Peter_VD
    2. Berichten
      99
      Views
      9.1k
      99
    3. Peter_VD

Display Options

News

  • Volgend weekend zoek ik een porter te brouwen. Qua volume zou er +- 55 liter naar het gistvat gaan, het maximum volume van dat gistvat is +- 65 liter. Ik zou zowieso gebruik maken van een blowoff. Op de site van brouwland vond ik schuimstop van Vinoferm. (https://www.brouwland.com/nl/o…-100-ml?gaCategory=search).


    De gebruiksaanwijzing van die schuimstop raadt "enkele druppel per liter" aan. Hebben jullie al ervaring met schuimstop? En zoja, wat is jullie dosage?


    Alvast bedankt!

  • Komende zaterdag nog eens in de pot (GF) "roeren", ging eerder zijn, doch de opkweek van de OYL-033 is wat uitgesteld en moet mooi uitgezakt zijn daar ik geen andere wort in mijn bier wil dan deze met de Viking "zero" mout. Is een testbrouw om een low ox. biertje te brouwen (als dat al kan in een GF) zonder andere additieven. Laag(?) alcoholisch met en simpele mout- en hopstort. Ben benieuwd, komt na de gisting op keg en wordt onder tegendruk gebotteld, dus vanaf begin gisting tot op fles geen zuurstofinslag meer. Zal snel op keg zitten want de gist schijnt een fel beestje te zijn. Ook leuk om weten is dat ik met mijn "nieuwe" (of is 't nu propere...? :whistling:) platenkoeler eens ga kunnen koelen.... 8o


    BROUWPLANNER RAPPORT - Datum Export: 26/03/2020

    Naam van het bier : Viking Zero

    Type van het bier : Type A

    Brouwvolume : 23 liter

    Extractie-efficiëntie : 68%

    Voorspelling begindensiteit : 1052,0

  • Hallokes,


    bij de aanschaf van mijn easybrew 30 zat er uiteraard een spiraalkoeler bij. Op zich koelt dat ding wel goed, maar volgens mij haal ik er niet het goede rendement uit. Ik merk dat de ringen op elkaar liggen. Zou het niet beter zijn dat deze NIET op elkaar liggen, waardoor er meer contact is met het te koelen wort? Mogelijk is dit een domme vraag, maar niet geschoten is altijd mis natuurlijk.


    Alvast bedankt

Unread Threads

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Lente in zicht, tijd voor een Sels White 10

      • Koen Sels
    2. Berichten
      10
      Views
      309
      10
    3. Koen Sels

    1. Biegel donker 14

      • Sid
    2. Berichten
      14
      Views
      605
      14
    3. Sid

    1. Blond: Viking "zero" malt... 12

      • HermanH
    2. Berichten
      12
      Views
      277
      12
    3. HermanH

    1. Gebruik van schuimstop 2

      • bart88
    2. Berichten
      2
      Views
      69
      2
    3. HermanH

    1. Dubbel met een twist probeersel 9

      • Icebeard
    2. Berichten
      9
      Views
      378
      9
    3. mbroek