Licht blond

Recepten van bier met een kleur tot 30 EBC en een stamwort tot SG1.060 (15°P)

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    1. Eenvoudig bier uit 'Verander water in bier' 5

      • wimdm
      • wimdm
    2. Berichten
      5
      Views
      94
      5
    3. springerke

    1. 1e poging Iets à la Ename blond 63

      • Ronnie
    2. Berichten
      63
      Views
      9.5k
      63
    3. wimdm

    1. Pils met Brett 34

      • Koen Sels
    2. Berichten
      34
      Views
      1.6k
      34
    3. Loser

    1. Volgend projectje een Hefewieze, gewoon voor de sport van het brouwen. 14

      • Serge
    2. Berichten
      14
      Views
      482
      14
    3. janmetdepet

    1. Rogge honig bier ? 7

      • Serge
    2. Berichten
      7
      Views
      241
      7
    3. Serge

    1. Tijd om nog eens een Chouff-ish brouwsel te maken. 6

      • Serge
    2. Berichten
      6
      Views
      238
      6
    3. Serge

    1. Zuid-Afrikaanse NEIPA 42

      • Serge
    2. Berichten
      42
      Views
      1.3k
      42
    3. DeMeesterDieter

    1. Fetchez la Vache 32

      • w@lter
    2. Berichten
      32
      Views
      1.2k
      32
    3. w@lter

    1. Blonde Vink 21

      • ciesvandekwis
    2. Berichten
      21
      Views
      703
      21
    3. ciesvandekwis

    1. tarwe blondje 3

      • vedett
    2. Berichten
      3
      Views
      193
      3
    3. Serge

    1. blondje 3

      • vedett
    2. Berichten
      3
      Views
      135
      3
    3. w@lter

    1. One saison for the road 29

      • Koen Sels
    2. Berichten
      29
      Views
      941
      29
    3. Koen Sels

    1. Spelt/rogge Saison 14

      • HermanH
    2. Berichten
      14
      Views
      467
      14
    3. HermanH

    1. Brettanomyces Blond 6

      • Koen Sels
    2. Berichten
      6
      Views
      349
      6
    3. Koen Sels

    1. Saison de laatste stuiver. 4

      • mbroek
    2. Berichten
      4
      Views
      504
      4
    3. mbroek

    1. Suid-Afrikaanse koringbier 14

      • Serge
    2. Berichten
      14
      Views
      924
      14
    3. Serge

    1. Kveik raw tropical IPA 13

      • ciesvandekwis
    2. Berichten
      13
      Views
      776
      13
    3. ciesvandekwis

    1. Rye voor de braai. 24

      • ciesvandekwis
    2. Berichten
      24
      Views
      3.1k
      24
    3. ciesvandekwis

    1. Blonde met Witkap-gist 27

      • Koen Sels
    2. Berichten
      27
      Views
      1.4k
      27
    3. MARCVG

    1. 47 Special 30

      • w@lter
    2. Berichten
      30
      Views
      1.6k
      30
    3. springerke

Display Options

News

  • Na het lezen van het boek van Adrie Otte 'Verander water in bier' had ik het eerste eenvoudig bier gemaakt. Het was mijn eerste ervaring met gemalen mout brouwen. Alles verliep vrij aardig maar het bier smaakte na het gisten zeer raar. Er zat naast een zure appelsmaak ook een rare moutsmaak ik en omdat ik geen ervaring had dacht ik dat het door een infectie was. Dat bier heb ik dan maar meteen weggegoten.

    Omdat de bieren die ik daarna heb gebrouwen aardig zijn gelukt (ook door vrienden en familie bevestigd) dacht ik om dit bier nogmaals te proberen.

    Opnieuw had het dezelfde zure en rare smaak na het gisten maar ik dacht dat dit misschien wel zal verdwijnen na het lageren en bottelen.

    Ondertussen zit de 2de versie al meer dan 42 dagen op fles maar die rare smaak zit er nog steeds in.

    Hieronder kan je het recept vinden. Iemand een idee vanwaar die rare smaak kan komen?

    De eerste keer had ik Fermentis T-58 gebruikt en bij de 2de versie Brewferm Top + Lallemand CBC-1 omdat ik dacht dat 1 zakje

  • Ik heb de kroonkurkmix van 5 kleuren bij braumarkt gekocht. Niet alle kurken hebben dezelfde kwaliteit, sommige kleuren zijn echt niet goed en sluiten dus niet voldoende af. Zijn er nog mensen die dit ondervonden hebben, kwestie van dan deze niet meer te bestellen in dat geval.. dank

  • Hey allemaal,

    Ik ben met mijn eerste brouwsel bezig. Dit is een blikbrouwsel, brewferm Belgian Tripel met m31 gist. Hierbij probeer ik gelijk met een late suikertoevoeging te werken.


    Vorige zaterdag, 11/02, heb ik het in het gistvat gedaan. Hierbij, bleek achteraf, dat ik het dubbele aantal gist heb in gedaan.


    Vandaag, een week later, is de hoofdgisting nog bezig. Wat raar is met het dubbele aantal gist. En nu vroeg ik mij af of ik toch al de late suiker zou toevoegen of echt moet wachten tot de hoofdgisting voorbij is?


    Op dit moment komen er bellen om de 20 seconden door het waterslot.


    Alvast bedankt

  • Hallo allemaal,

    Mijn naam is Guido, ik ben een 26 jarige man woonachtig in Stabroek, te Noorden van Antwerpen. Momenteel woon ik nog bij mijn ouders, maar ben al wel opzoek naar een appartement. Dit zal dus wel wat invloed hebben op mijn brouwen 😧 . Ik werk zelf als automation ingenieur, dus misschien zal dit in de toekomst ook nog eens van pas komen 😁

    Momenteel heb ik nog niks gebrouwen, maar heb ik al wel veel info op dit, en het Nederlandse, forum gevonden.

    Zo heb ik nu een 2dehands Brewferm deluxe kit gekocht (weer wat extra geld dat naar bier kan gaan 😊 ) en zijn mijn eerste blikken, gist en hop besteld bij Brouwland.

    Ik hoop dit als beginnende hobby te kunnen doen en rustig aan van blik over te stappen naar een volledig proces. Maar we zullen het stap per stap doen, zodat ik zeker het proces begrijp en correct kan werken.

    Mijn eerste 2 bestelde creaties zijn niet het meest complexe, maar al wel iets uitgebreider dan enkel het blik. Vooral omdat ik overal had gelezen dat het gist

Unread Threads

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Precisie densimeter 3

      • Koen Sels
    2. Berichten
      3
      Views
      101
      3
    3. Seed7

    1. helix filter 9

      • springerke
    2. Berichten
      9
      Views
      137
      9
    3. Steinie

    1. Braumarkt kroonkurken 14

      • Zeveraar
    2. Berichten
      14
      Views
      208
      14
    3. Steinie

    1. Arsegan Easybrew-30 Alles-In-Eén Brouwinstallatie 65

      • Koen Sels
    2. Berichten
      65
      Views
      13k
      65
    3. Steinie

    1. Eerste keer, late suikertoevoeging 13

      • guidomarree
    2. Berichten
      13
      Views
      159
      13
    3. brouwerwaldonk