Bier

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

News

  • Na 6 jaar biertjes van hoge gisting heb ik me nu aan mijn eerste pils gewaagd. Het proefbrouwsel van een kleine 10 liter is nu exact 1 maand geleden gebotteld.

    Smaak en kleur zijn helemaal zoals gepland maar er zit nog steeds bijna geen koolzuurgas in en dus ook geen schuim.

    Gebotteld met 5,1 gr glucose suiker per liter.

    Moet ik gewoon langer geduld oefenen of is er ergens iets misgelopen?

  • Even voorstellen. Ik kom uit Wervershoof een klein dorpje in West-Friesland. De streek zelf staat bekend om zijn grote bierconsumptie. Geen speciaalbier maar vooral pils. Mijn favoriete bieren zijn Paix Dieux en Karmeliet.


    Ik heb wat pannetjes waar ik op de ouderwetse manier mijn biertjes brouw. Gewoon met een pan op een gasvlam en een grote lepel om te roeren. Soms lukt het maar ook vaak niet. Omdat de Belgen het lekkerste bier ter wereld brouwen ben ik lid geworden van jullie forum. Hoop veel van jullie te leren.


    gr Richard

Unread Threads

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Open of gesloten zijkanten moutpijp? 22

      • KarolDV
    2. Berichten
      22
      Views
      334
      22
    3. D_Reamzzz

    1. Jan uit Bissegem 27

      • Jan Benoit
    2. Berichten
      27
      Views
      334
      27
    3. D_Reamzzz

    1. Hergisting op fles bij ondergisters 13

      • 7Berger
    2. Berichten
      13
      Views
      239
      13
    3. mbroek

    1. Richard uit Wervershoof 9

      • Richard
    2. Berichten
      9
      Views
      165
      9
    3. D_Reamzzz

    1. Eerste biertje - geen succes 50

      • tontin
    2. Berichten
      50
      Views
      771
      50
    3. D_Reamzzz