Van hobby naar pro

In dit deel kan er worden gepraat over de stap te nemen naar professioneel bezig te zijn met bier.

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    1. Inox tanks, welke opties te nemen? 2

      • stijn26
    2. Berichten
      2
      Views
      231
      2
    3. aatjebanaantje

    1. Hobbybrouwen als vzw 12

      • JeDie
    2. Berichten
      12
      Views
      443
      12
    3. ciesvandekwis

    1. Enkele praktische details 2

      • stijn26
    2. Berichten
      2
      Views
      701
      2
    3. stijn26

    1. Oprichting FoxTown Beer Crew: van hobbybrouwers tot bierfirma 7

      • FOXTOWN1
    2. Berichten
      7
      Views
      642
      7
    3. FOXTOWN1

    1. Brouwerij Het Nest zoekt brouwer

      • bartc
    2. Berichten
      0
      Views
      539
    1. Brouwerij De Carport 17

      • De Carport
    2. Berichten
      17
      Views
      2.7k
      17
    3. FOXTOWN1

    1. formaliteiten gemeente - stedenbouw 12

      • DoubleV
    2. Berichten
      12
      Views
      2.5k
      12
    3. bm9176

    1. Bierfirma Rebelgica 22

      • bm9176
    2. Berichten
      22
      Views
      2.2k
      22
    3. ciesvandekwis

    1. bier voor vrienden en lokale evenementen 3

      • zip
      • zip
    2. Berichten
      3
      Views
      1.3k
      3
    3. pepito

    1. Overname keukenbrouwers 9

      • rodemier
    2. Berichten
      9
      Views
      1.2k
      9
    3. bm9176

    1. Checklist FAVV 10

      • Loetsj
    2. Berichten
      10
      Views
      2k
      10
    3. Hoppa

    1. Brouwproject in de Kempen 2

      • bartc
    2. Berichten
      2
      Views
      737
      2
    3. bartc

    1. Hobby - en microbrouwerijen in de pers 36

      • w@lter
    2. Berichten
      36
      Views
      4.2k
      36
    3. w@lter

    1. Dok Noord Gent Brouwbar 10

      • ciesvandekwis
    2. Berichten
      10
      Views
      1.7k
      10
    3. bartc

    1. Linette Blonde 5,5 vol% 11

      • Ronnie
    2. Berichten
      11
      Views
      2k
      11
    3. WouterForPresident

    1. Brouwerij in garage 30

      • stijn26
    2. Berichten
      30
      Views
      3.6k
      30
    3. stijn26

    1. Craft Beers Hoppug 20

      • stijn26
    2. Berichten
      20
      Views
      1.9k
      20
    3. stijn26

    1. Een eigen brouwerij starten, hoe doe je dat? 82

      • w@lter
    2. Berichten
      82
      Views
      14k
      82
    3. stijn26

    1. Bier laten brouwen in externe brouwerij 62

      • geoffreyvs
    2. Berichten
      62
      Views
      8.1k
      62
    3. w@lter

    1. Nieuwe brouwerij 29

      • rodemier
    2. Berichten
      29
      Views
      3.1k
      29
    3. w@lter

Display Options

News

  • Volgend weekend zoek ik een porter te brouwen. Qua volume zou er +- 55 liter naar het gistvat gaan, het maximum volume van dat gistvat is +- 65 liter. Ik zou zowieso gebruik maken van een blowoff. Op de site van brouwland vond ik schuimstop van Vinoferm. (https://www.brouwland.com/nl/o…-100-ml?gaCategory=search).


    De gebruiksaanwijzing van die schuimstop raadt "enkele druppel per liter" aan. Hebben jullie al ervaring met schuimstop? En zoja, wat is jullie dosage?


    Alvast bedankt!

  • Komende zaterdag nog eens in de pot (GF) "roeren", ging eerder zijn, doch de opkweek van de OYL-033 is wat uitgesteld en moet mooi uitgezakt zijn daar ik geen andere wort in mijn bier wil dan deze met de Viking "zero" mout. Is een testbrouw om een low ox. biertje te brouwen (als dat al kan in een GF) zonder andere additieven. Laag(?) alcoholisch met en simpele mout- en hopstort. Ben benieuwd, komt na de gisting op keg en wordt onder tegendruk gebotteld, dus vanaf begin gisting tot op fles geen zuurstofinslag meer. Zal snel op keg zitten want de gist schijnt een fel beestje te zijn. Ook leuk om weten is dat ik met mijn "nieuwe" (of is 't nu propere...? :whistling:) platenkoeler eens ga kunnen koelen.... 8o


    BROUWPLANNER RAPPORT - Datum Export: 26/03/2020

    Naam van het bier : Viking Zero

    Type van het bier : Type A

    Brouwvolume : 23 liter

    Extractie-efficiëntie : 68%

    Voorspelling begindensiteit : 1052,0

  • Hallokes,


    bij de aanschaf van mijn easybrew 30 zat er uiteraard een spiraalkoeler bij. Op zich koelt dat ding wel goed, maar volgens mij haal ik er niet het goede rendement uit. Ik merk dat de ringen op elkaar liggen. Zou het niet beter zijn dat deze NIET op elkaar liggen, waardoor er meer contact is met het te koelen wort? Mogelijk is dit een domme vraag, maar niet geschoten is altijd mis natuurlijk.


    Alvast bedankt

Unread Threads

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Lente in zicht, tijd voor een Sels White 10

      • Koen Sels
    2. Berichten
      10
      Views
      312
      10
    3. Koen Sels

    1. Biegel donker 14

      • Sid
    2. Berichten
      14
      Views
      608
      14
    3. Sid

    1. Blond: Viking "zero" malt... 12

      • HermanH
    2. Berichten
      12
      Views
      278
      12
    3. HermanH

    1. Gebruik van schuimstop 2

      • bart88
    2. Berichten
      2
      Views
      69
      2
    3. HermanH

    1. Dubbel met een twist probeersel 9

      • Icebeard
    2. Berichten
      9
      Views
      379
      9
    3. mbroek