Andere dranken

Hier kan je het hebben over wijn, mede, cider en dergelijke. Hou er wel rekening mee dat je sommige dranken, zoals destillaten, niet zelf mag maken.

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    1. Onderzoek UGent naar kombucha 2

      • ciesvandekwis
    2. Berichten
      2
      Views
      294
      2
    3. aatjebanaantje

    1. Ontsapper op stoom 15

      • w@lter
    2. Berichten
      15
      Views
      535
      15
    3. Seed7

    1. Porto 36

      • geiregjo
    2. Berichten
      36
      Views
      3.2k
      36
    3. Rudy M

    1. Limoncello 2

      • jeroendv
    2. Berichten
      2
      Views
      1.3k
      2
    3. brouwerwaldonk

    1. Carboniseren 4

      • JochenV
    2. Berichten
      4
      Views
      1k
      4
    3. Serge

    1. waterslot 25

      • eddy eyck
    2. Berichten
      25
      Views
      1.7k
      25
    3. eddy eyck

    1. Zelf advocaat maken 9

      • JochenV
    2. Berichten
      9
      Views
      1.1k
      9
    3. springerke

    1. Irish koffie maken 10

      • mus
      • mus
    2. Berichten
      10
      Views
      996
      10
    3. springerke

    1. Courgetterum 5

      • Orlando
    2. Berichten
      5
      Views
      831
      5
    3. Davidar

    1. Whisky verouderen in 2 minuten? 9

      • Orlando
    2. Berichten
      9
      Views
      1.5k
      9
    3. aatjebanaantje

    1. Koperen alambiek 13

      • jeroendv
    2. Berichten
      13
      Views
      1.2k
      13
    3. springerke

    1. Picon 7

      • JochenV
    2. Berichten
      7
      Views
      5.3k
      7
    3. w@lter

    1. pineau 15

      • peterg
    2. Berichten
      15
      Views
      2.5k
      15
    3. w@lter

    1. Frisdrank (gefermenteerd) 16

      • Jeroen Wilms
    2. Berichten
      16
      Views
      2.1k
      16
    3. Jeroen Wilms

    1. hoest siroop 3

      • springerke
    2. Berichten
      3
      Views
      753
      3
    3. springerke

    1. Interessante links

      • w@lter
    2. Berichten
      0
      Views
      191
    1. Iets aan het proberen 11

      • Andy
      • Andy
    2. Berichten
      11
      Views
      1.4k
      11
    3. WillemUy

    1. vlierbloesem limonade/champagne 4

      • geiregjo
    2. Berichten
      4
      Views
      944
      4
    3. w@lter

    1. glühwein 7

      • w@lter
    2. Berichten
      7
      Views
      1.6k
      7
    3. Franky

    1. Advocaat 3

      • Hoppy
    2. Berichten
      3
      Views
      1.1k
      3
    3. Wiwi

Display Options

News

  • Volgend weekend zoek ik een porter te brouwen. Qua volume zou er +- 55 liter naar het gistvat gaan, het maximum volume van dat gistvat is +- 65 liter. Ik zou zowieso gebruik maken van een blowoff. Op de site van brouwland vond ik schuimstop van Vinoferm. (https://www.brouwland.com/nl/o…-100-ml?gaCategory=search).


    De gebruiksaanwijzing van die schuimstop raadt "enkele druppel per liter" aan. Hebben jullie al ervaring met schuimstop? En zoja, wat is jullie dosage?


    Alvast bedankt!

  • Komende zaterdag nog eens in de pot (GF) "roeren", ging eerder zijn, doch de opkweek van de OYL-033 is wat uitgesteld en moet mooi uitgezakt zijn daar ik geen andere wort in mijn bier wil dan deze met de Viking "zero" mout. Is een testbrouw om een low ox. biertje te brouwen (als dat al kan in een GF) zonder andere additieven. Laag(?) alcoholisch met en simpele mout- en hopstort. Ben benieuwd, komt na de gisting op keg en wordt onder tegendruk gebotteld, dus vanaf begin gisting tot op fles geen zuurstofinslag meer. Zal snel op keg zitten want de gist schijnt een fel beestje te zijn. Ook leuk om weten is dat ik met mijn "nieuwe" (of is 't nu propere...? :whistling:) platenkoeler eens ga kunnen koelen.... 8o


    BROUWPLANNER RAPPORT - Datum Export: 26/03/2020

    Naam van het bier : Viking Zero

    Type van het bier : Type A

    Brouwvolume : 23 liter

    Extractie-efficiëntie : 68%

    Voorspelling begindensiteit : 1052,0

  • Hallokes,


    bij de aanschaf van mijn easybrew 30 zat er uiteraard een spiraalkoeler bij. Op zich koelt dat ding wel goed, maar volgens mij haal ik er niet het goede rendement uit. Ik merk dat de ringen op elkaar liggen. Zou het niet beter zijn dat deze NIET op elkaar liggen, waardoor er meer contact is met het te koelen wort? Mogelijk is dit een domme vraag, maar niet geschoten is altijd mis natuurlijk.


    Alvast bedankt

Unread Threads

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Lente in zicht, tijd voor een Sels White 10

      • Koen Sels
    2. Berichten
      10
      Views
      316
      10
    3. Koen Sels

    1. Biegel donker 14

      • Sid
    2. Berichten
      14
      Views
      612
      14
    3. Sid

    1. Blond: Viking "zero" malt... 12

      • HermanH
    2. Berichten
      12
      Views
      282
      12
    3. HermanH

    1. Gebruik van schuimstop 2

      • bart88
    2. Berichten
      2
      Views
      71
      2
    3. HermanH

    1. Dubbel met een twist probeersel 9

      • Icebeard
    2. Berichten
      9
      Views
      380
      9
    3. mbroek