Het oude forum

Berichten van voor 2016

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    1. hobbybrouwers worden brouwers in de krant 23

      • segtom
    2. Berichten
      23
      Views
      2.1k
      23
    3. LoryLo0

    1. Kravat Wiskybier 3

      • colson frank
    2. Berichten
      3
      Views
      338
      3
    3. Koen Sels

    1. Drooghoppen + enkele vragen...? 18

      • HermanH
    2. Berichten
      18
      Views
      5.1k
      18
    3. Ronnie

    1. beste van 2014 9

      • JanLeMercier
    2. Berichten
      9
      Views
      907
      9
    3. Akoester

    1. gistingsfles PET 2

      • claesG
    2. Berichten
      2
      Views
      846
      2
    3. Akoester

    1. Hof ten Dormaal in brand 18

      • NewLine
    2. Berichten
      18
      Views
      1.2k
      18
    3. walter

    1. Oneplus 13

      • piet_v
    2. Berichten
      13
      Views
      1.1k
      13
    3. homoeccentricus

    1. Hergisting met sap vers fruit 10

      • Hoppa
    2. Berichten
      10
      Views
      1.2k
      10
    3. Hoppa

    1. Cider maken 5

      • Dinobe
    2. Berichten
      5
      Views
      2k
      5
    3. Dinobe

    1. snelle methode voor mede 27

      • homoeccentricus
    2. Berichten
      27
      Views
      5.6k
      27
    3. berntholer

    1. Witte rank 2

      • steveB
    2. Berichten
      2
      Views
      766
      2
    3. Ronnie

    1. Na 12 jaar: terug es Lambiek! 3

      • Ronnie
    2. Berichten
      3
      Views
      801
      3
    3. Ronnie

    1. Drab 5

      • Benny2205
    2. Berichten
      5
      Views
      968
      5
    3. ciesvandekwis

    1. lierse caves 2

      • JanLeMercier
    2. Berichten
      2
      Views
      880
      2
    3. UncleBrazzie

    1. Italiaans brouwsysteem 15

      • Brucero
    2. Berichten
      15
      Views
      4k
      15
    3. ambiorix

    1. Overjaarse hop 12

      • WillemUy
    2. Berichten
      12
      Views
      1.9k
      12
    3. Niels

    1. Genoeg verbouwd... tijd om te verbrouwen! 15

      • Jomme
    2. Berichten
      15
      Views
      1.1k
      15
    3. Jomme

    1. "Gemodificeerd" bottelbuisje 2

      • HermanH
    2. Berichten
      2
      Views
      795
      2
    3. luc b

    1. Is het bier uitgegist? 7

      • DirkM
    2. Berichten
      7
      Views
      1.6k
      7
    3. DirkM

    1. Mijn eerste IPA 9

      • FlorisVdB
    2. Berichten
      9
      Views
      1.2k
      9
    3. piet_v

    1. Probleempjes met ons eerste brouwsel 4

      • Driesmichiel
    2. Berichten
      4
      Views
      895
      4
    3. Hoppa

    1. Even voorstellen 10

      • Wilhelm Von Duck
    2. Berichten
      10
      Views
      1.2k
      10
    3. segtom

    1. Klein vergistingprobleem gehad 3

      • Bram
      • Bram
    2. Berichten
      3
      Views
      675
      3
    3. Bram

    1. Pale ale 1

      • Guig
      • Guig
    2. Berichten
      1
      Views
      593
      1
    3. piet_v

    1. Brouwpub in Parijs 3

      • piet_v
    2. Berichten
      3
      Views
      379
      3
    3. ciesvandekwis

    1. Iemand ervaring met deze site 7

      • Wilhelm Von Duck
    2. Berichten
      7
      Views
      1.3k
      7
    3. Wiwi

    1. kerstmis 4

      • Lino
      • Lino
    2. Berichten
      4
      Views
      438
      4
    3. Django

    1. Hippa 9

      • Hoppa
    2. Berichten
      9
      Views
      1.5k
      9
    3. Hoppa

    1. Dubbelwandige gamel 2

      • Stefan
    2. Berichten
      2
      Views
      688
      2
    3. maateke

    1. Even voorstellen 8

      • Johan
    2. Berichten
      8
      Views
      880
      8
    3. Beershop

    1. opnieuw brouwen .... pech in installatie :( 7

      • Tom
      • Tom
    2. Berichten
      7
      Views
      1.6k
      7
    3. CyDraLe

    1. meutte blond 18

      • smalle
    2. Berichten
      18
      Views
      2.4k
      18
    3. smalle

    1. Zelf (hop)zakje maken 1

      • Stefan
    2. Berichten
      1
      Views
      598
      1
    3. sven

    1. brouwland académie 15

      • JanLeMercier
    2. Berichten
      15
      Views
      6.8k
      15
    3. UncleBrazzie

    1. Infusie-systeem bouwen 27

      • Bram
      • Bram
    2. Berichten
      27
      Views
      4.7k
      27
    3. piet_v

    1. Jan, de vuilnisman 4

      • JanLeMercier
    2. Berichten
      4
      Views
      511
      4
    3. sven

    1. nieuwe brouwtechniek 1

      • Tom
      • Tom
    2. Berichten
      1
      Views
      773
      1
    3. segtom

    1. inductie plaat 15

      • maateke
    2. Berichten
      15
      Views
      1.5k
      15
    3. Hoppa

    1. lang in de koelkast 1

      • Henk.meijer
    2. Berichten
      1
      Views
      566
      1
    3. segtom

    1. Safale gist en Saison 17

      • UncleBrazzie
    2. Berichten
      17
      Views
      1.7k
      17
    3. Ronnie

Display Options

News

  • Morgen nog eens een Duveltje brouwen.


    BrouwHulp Recept uitdraai


    Basis

    Naam recept: //tdDuvel kloon (originele hopping)//td//tr

    Brouwdatum: //td28-09-2021//td//tr

    Bierstijl: //tdSterke Blonde//td//tr

    Volume: //td57,0 l//td//tr

    Begin SG: //td1,066 SG//td//tr

    Berekende kleur (Morey): //td7 EBC//td//tr

    Berekende bitterheid (Tinseth): //td33 IBU//td//tr

    Brouwhulp Brouwzaalrendement: //td79,0 %//td//tr

    Kooktijd: //td70 min.//td//tr


    Water en brouwzouten

    35,00 l //tdMaisch water//td//tr

    3,10 ml //tdFosforzuur//td//tr

    1,70 g //tdNaCl//td//tr

    40,85 l //tdSpoelwater//td//tr


    Waterprofiel behandeld water

    Ca 62 mg/l, //thMg 7 mg/l, //thNa 33 mg/l, //thHCO3 110 mg/l, //thCl 66 mg/l, //thSO4 74 mg/l //th



    Vergistbare ingrediënten

    10,00 kg //td

  • Ik zit te denken aan een eigen micro brouwerij, kleinschalig in de kelder. Muren zijn geverfde beten, vloer is ook gevlinderde beton en plafond (max 2 m hoog) is de onderkant van betonnen welfsels wat nog wel eens af en toe korreltjes lost . Iemand tips waar ik iets kan vinden wat wel of niet mag? Om volgens FAVV te mogen brouwen. Die plafond baart me wat zorgen, een soort pleister ertegen, of platen, of verf.. wie zal het zeggen. Alle tips zijn welkom. Vind niet meteen leer info. Vroeg me trouwens af als het FAVV geen advies rondjes doet bij startende ondernemers om op weg te helpen?

  • Hallo brouwers,


    Momenteel staat mijn starter al meer dan 12 uur te gisten.

    Bij het vergisten van het brouwsel wil ik de gist via een blowoff topcroppen voor een volgend brouwsel omdat deze zo bekend staat voor zijn heftig schuimen.

    Nu schuimt die starter nauwelijks of zeg maar niets =O.

    Mijn vorige twee starters (wyeast 1214 en 3522) schuimde wel hevig tijdens het maken van de starter (ook tijdens de eigenlijke vergisting).

    Ik maak mijn starters altijd op een roerplaat met continue beluchten. Deze keer enkel een tikkeltje voedingszout toegevoegd naast de gebruikelijke dosis cervomyces.

    Nog iemand ervaring met deze gist en zijn schuimbaarheid ?

    Ik begin te twijfelen of dat topcropen wel gaat lukken. Had het vrije volume in gistvat al wat groter gemaakt maar misschien mag het dan toch wat voller.


    Groeten

Unread Threads

    1. Title
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Tijd voor nog eens een Duveltje 20

      • Serge
    2. Berichten
      20
      Views
      282
      20
    3. Tannhauser

    1. De Link Database 2

      • walter
    2. Berichten
      2
      Views
      302
      2
    3. aatjebanaantje

    1. Target hop 2

      • Bier Wilie
    2. Berichten
      2
      Views
      108
      2
    3. geertt

    1. Grainfather G40 en S40 3

      • Dude
    2. Berichten
      3
      Views
      93
      3
    3. Hanske

    1. KVASS 28

      • Wimgoris
    2. Berichten
      28
      Views
      2.9k
      28
    3. walter