Westvleteren XII kloon

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

Na weken opzoekwerk heb ik dit Westvleteren XII recept samengesteld en voor de eerste keer gebrouwen met DylanForPresident. Het ligt zeer dicht bij het origineel IMO. Ik kan dit recept alleen maar aanraden bij de liefhebbers van het origineel.

Zie ook Westvleteren XII kloon


Alternatieve (Westvlaamse) naam: Mulle vo'n XII'n


BrouwHulp Recept uitdraai



Basis

OmschrijvingWaarde

Kenmerk3.2

Naam receptMulle vo'n XII'n

Brouwdatum19-09-2017

BierstijlQuadrupel

Volume34.0

Begin SG1.088 SG

Eind SG1.020 SG

Schijnbare vergistingsgraad77.3%

Alcoholgehalte8.9 vol.%

Berekende kleur (Morey)74 EBC

Berekende bitterheid (Tinseth)39 IBU

Brouwzaalrendement70.4 %

Kooktijd90 min.


Water en brouwzouten

HoeveelheidIngrediënt

35.00 lWater uit Zillebeke

2.60 mlMelkzuur

18.43 lSpoelwater


Waterprofiel behandeld water

CaMgNaHCO3ClSO4

71 mg/l21 mg/l80 mg/l146 mg/l69 mg/l152 mg/l


Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%

5.50 kgPilsen 2RPCastle Malting3 EBC43.5 %

5.30 kgPale AleCastle Malting7 EBC41.9 %

1.84 kgCandi Syrup D-180Online355 EBC14.6 %


Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte

Beta-amylaserust62.0 °C1 min.45 min.3.2 l/kg

Alfa-amylaserust72.0 °C15 min.10 min.3.2 l/kg

Uitmaischen78.0 °C10 min.5 min.3.2 l/kg


Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU

49.0 gNorthern Brewerbellen7.4%90 min.25.9 IBU

44.0 gHallertau Mittelfruhbellen3.8%40 min.9.7 IBU

35.0 gStyrian Goldingsbellen3.3%15 min.3.8 IBU


Gist

HoeveelheidNaamType

1.9 l + 1.5 l getrapte starterAbbey Ale (WLP530)bovengist


Vergisting

KenmerkWaarde

Starttemp. vergisting22.0 °C

Max. temp. hoofdvergisting26.6 °C

Eind temp. hoofdvergisting26.6 °C

Eind SG hoofdvergisting1.020 SG

Schijnbare vergistingsgraad77.3%

Start nagisting01-10-2017

Temp. nagisting25.0 °C

Start lagering20-11-2017

Temp. lagering10.0 °C

  • Hoelang heb je gelagerd

    Hoelang heb je op de fles laten rijpen?

  • Kan ik voor dit recept ook de 3787 gist gebruiken?

  • Het gewicht van de Candi Syrup D-180, is dat het werkelijke gewicht of het gewicht van de suiker die in de siroop zit?

    • Dat is het werkelijke gewicht, wat neerkomt op 4 van die zakjes (16oz/454g per zak).

      Dit bier werd maar 1 maal gebrouwen omdat die Candi Syrup zo moeilijk te verkrijgen is, maar ik zou de volgende keer wat minder gebruiken (ong. 3 zakjes of 3,5). Het recept zelf is zeker een aandrader :)

    • Beste Wouter,


      Ik ben nog een zeer beginnende brouwer. Wanneer voeg je de Candi Syrup toe? 10 minuten voor einde kook, of....?

    • Inderdaad 10min voor einde koken.