De Goede Hoop

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

Blond bier

link naar het recept op het forum


BROUWPLANNER RAPPORT - (versie: 7.testF (FORA applicable)) - Datum Export: 9-8-2017

Naam van het bier : Hopus GoedeHoop 2017

Type van het bier :

Brouwvolume : 30 liter

Extractie-efficiëntie : 80>>#/p###

Voorspelling begindensiteit : 1056,2 SG /13,8 °P /14,3 Brix

Waarvan suikers : 1007,8 SG /2,0 °P /2,0 Brix

Voorspelling einddensiteit voor bottelen : 1005,3 SG /1,5 °P

Voorspelling alcoholgehalte voor bottelen: 6,7>>#/p###

Voorspelling IBU totaal / EBC-kleur : 31 IBU / 20 EBC


STORTING MOUT, GRANEN, CONCENTRATEN en SUIKERS

Grondstof EBC kg % Gewicht

Pilsmout 3 3 3,000 42,6 >#/p###

Palemout 7 8 1,000 14,2 >#/p###

Biscuit mout 50 58 0,750 10,6 >#/p###

Tarwemout 3 0,750 10,6 >#/p###

Havervlokken / havermout 4 0,750 10,6 >#/p###

Honing dik 2 0,800 11,3 >#/p###


MAISCHEN EN SPOELEN

Gekozen Profiel: (Z) Zacht

Maischwater : 30 liter aan 70 °C

67,0°C gedurende 75 min

Filterspoelen: ga naar 75..78°C

Totaal spoelwater : 12 liter aan Max.80°C

Spoelen tot : 1011 SG (Of 3,0 °P of 3,1 Brix)


HOPPEN

Totale kooktijd : 70 minuten

Hop Vorm alfa% gram Toev.na..' IBU

Magnum (Hallertau M.) (B) PELL 13,4% 15 0' 18,9

Tomahawk PELL 11,0% 15 50' 7,8

Tomahawk PELL 11,0% 30 65' 4,2


KRUIDEN / ZOUTEN /KOOKADDITIEVEN

Additief Aantal Eenheid Toev. na..'


VERGISTING

Gistnaam : Danstar Belle Saison

Gisteigenschappen : Belgische Saisongist


Volume giststarter: 1,5 liter met opkweekwort en slurry


  • Versie