Registreer je of meld je aan
Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum
Brouwer : jeroendv
Code
HOME BREW RECIPE:
Title: Full Sail Amber Ale Clone
Brew Method: All Grain
Style Name: No Profile Selected
Boil Time: 60 min
Batch Size: 13 liters (fermentor volume)
Boil Size: 15.6 liters
Boil Gravity: 13.3 °P
Efficiency: 72% (brew house)
STATS:
Original Gravity: 15.8 °P
Final Gravity: 4.0 °P
ABV (standard): 6.43%
IBU (tinseth): 26.34
SRM (ebcmorey): 28.7
FERMENTABLES:
3.4 kg - Pale Ale mout (88.2%)
381 g - Cara 120 (9.9%)
76 g - Pale Chocolate mout (2%)
HOPS:
13.6 g - Cascade, Type: Leaf/Whole, AA: 5.9, Use: Boil for 45 min, IBU: 12.63
13.6 g - Hallertau Mittelfrüh, Type: Leaf/Whole, AA: 2.9, Use: Boil for 45 min, IBU: 6.21
13.7 g - Hallertau Mittelfrüh, Type: Leaf/Whole, AA: 2.9, Use: Boil for 10 min, IBU: 2.47
13.7 g - Cascade, Type: Leaf/Whole, AA: 5.9, Use: Boil for 10 min, IBU: 5.03
MASH GUIDELINES:
1) Infusion, Temp: 67 C, Time: 60 min, Amount: 12.8 L, Amylaserust
2) Infusion, Temp: 78 C, Time: 10 min, Amount: 7.7 L, Uitmaischen
OTHER INGREDIENTS:
4 ml - Melkzuur, Type: Water Agt, Use: Mash
2 g - Iers mos, Time: 10 min, Type: Fining, Use: Boil
2 g - WYeast gistvoeding, Time: 10 min, Type: Other, Use: Boil
YEAST:
Wyeast - London Ale 1028
Starter: No
Form: Liquid
Attenuation (avg): 75%
Flocculation: Med-Low
Optimum Temp: 15.56 - 22.22 C
Fermentation Temp: 21 C
PRIMING:
CO2 Level: 2.1 Volumes
TARGET WATER PROFILE:
Profile Name: Water Borsbeke
Ca2: 71
Mg2: 8
Na: 25
Cl: 31
SO4: 54
HCO3: 201
Water Notes:
Generated by Brewer's Friend - https://www.brewersfriend.com/
Date: 2017-08-01 05:41 UTC
Recipe Last Updated: 2017-08-01 05:40 UTC
Display More
-
Versie
- walter
- 21.02 kB
- 56 Downloads
Ook je aankopen bij deze winkels kan je doen via Trooper. Je steunt het forum en zorgt mee voor een reclamevrij forum Klik op de naam om naar de Trooper pagina te gaan.