Registreer je of meld je aan
Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum
Ingevroren gist op: Water-Glycerine 50/50 %
Gebruiksaanwijzing:
Deze gist kan makkelijk 2 tot 5 jaar na productiedatum bewaard worden bij ongeveer -18°C
Hierna moet de gist terug opgekweekt worden
(langer houdbaarheid is mogelijk maar het opstarten van de gist zal veel moeilijker lopen)
De vails of pipetjes zullen echter nooit echt volledig bevriezen (vast worden) gezien het hoge glycerine gehalte
Indien de gist tussentijds ontvroren is geweest beperkt dit de houdbaarheid.
Opstarten:
Deze gist heeft een incubatietijd nodig (= opstarttijd in een klein volume bij 22-23°C) alvorens hij gebruikt kan worden om een giststarter van te maken.
Inschatting van de incubatietijd:
Neem ongeveer 1 dag voor ieder jaar na de invries datum vermeld op het etiket.
Begin in een klein volume van 20 a 50ml steriele wort (of gepasteuriseerd appelsap) van 1.020 SG tot de gist leven begint te vertonen.
Voeg vervolgens telkens een beetje wort toe tot je een voldoende groot volume hebt om je werkelijke giststarter mee te maken
Veel brouw plezier
-
Versie
- walter
- 830.23 kB
- 17 Downloads
Versie 05/08/2021
Ook je aankopen bij deze winkels kan je doen via Trooper. Je steunt het forum en zorgt mee voor een reclamevrij forum Klik op de naam om naar de Trooper pagina te gaan.